Prima pagină D:News

Calul-pictor a vândut deja mai multe tablouri. Cel mai scump: 6.000 de euro! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 06.02.2011 | ● Vizualizări: 454
Un cal pasionat de pictură a vândut deja mai multe tablouri. Cel mai scump: 6.000 de euro! (VIDEO)     cal, pictura, galerie, pictor, inedit + zoom
Galerie foto (1)

Napoleon, un armăsar negru în vârstă de patru ani, a dezvoltat un talent pentru pictură după ce a făcut echipă cu artistul catalan Sergio Caballero.

Calul aparţine unei rase pure olandeze, Friesian, renumită în lumea ecvestră pentru uşurinţa cu care exemplarele din această rasă pot fi dresate.

Napoleon foloseşte gura pentru a ţine pensula şi îşi clatină capul pentru a realiza diferite modele cu culori acrilice pe o pânză montată pe un şevalet stabil.

Trei colecţionari au cumpărat picturile realizate de cal, acestea fiind vândute pentru sume cuprinse între 3.300 şi 6.000 €. Tablourile sunt pregătite de domnul Caballero cu fotografii reprezentând scene ciudate, cum ar fi o maimuţă îmbrăcată în haine.

Calul este ghidat de artistul care mută pânza dintr-o parte în alta pentru ca toată suprafaţa acesteia să poată fi pictată. De asemenea, acesta este cel care înmoaie pensulele în acrilic şi i le înapoiază calului.

"Aleg culorile şi modelul pânzei pe care calul va picta, întorc tabloul pe toate părţile, dar calul este cel care creează tabloul. Iubesc animalele. Ele sunt mereu prezente în operele mele artistice. Am avut ideea de a lucra cu un animal şi astfel l-am rugat pe un prieten să îşi dreseze calul pentru a picta", susţine Caballero.

"Calul a fost cu adevărat bucuros să picteze, astfel că am decis să fac o expoziţie cu lucrările lui. Tablourile create de cal sunt într-un stil abstract expresionist", continuă artistul.

Expoziţia este deschisă în Barcelona, în cadrul galeriei Mutt şi este intitulată "Abstracţie în grajd".

Sursa: The Telegraph

Tag-uri: cal | pictura | galerie | pictor | inedit