Prima pagină D:News

În maxim 20 de ani vom contacta civilizaţiile extraterestre, susţin astronomii ruşi

Redactia Descopera.ro | 06.28.2011 | ● Vizualizări: 860
În maxim 20 de ani vom contacta civilizaţiile extraterestre, susţin astronomii ruşi     rusia, astronom, extraterestri, civilizaţii extraterestre, et, alien + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de ştiinţă ruşi cred că omenirea va avea primul contact cu civilizaţiile extraterestre în următoarele două decenii.

"Geneza vieţii este la fel de inevitabilă ca formarea atomilor. Viaţa există cu siguranţă pe altă planete şi noi o vom descoperi în maxim 20 de ani", a declarat Andrei Finkelstein, directorul Institutului de Astronomie aparţinând Academiei Ruse de Ştiinţe Aplicate.

Într-un discurs susţinut în cadrul unui forum internaţional dedicat căutării vieţii extraterestre, Finkelstein a declarat că 10% dintre planetele cunoscute astăzi ce orbitează stelele din galaxia noastră se aseamănă cu Terra.

"Dacă aceste planete găzduiesc apă, atunci pot găzdui şi viaţă, iar civilizaţiile extraterestre care vor fi apărut în acest mediu vor fi asemănătoare cu oamenii, cu două mâini, două picioare şi un cap", a declarat el.

"Poate vor avea altă culoare a pielii decât noi, dar acest lucru este întâlnit şi pe Terra", a adăugat el.

Institutul condus de Finkelstein desfăşoară un program lansat în anii 1960, în timpul Războiului Rece, în cadrul căruia astronomii ruşi lansează semnale radio către spaţiu şi cercetează spectrul pentru a identifica potenţialele răspunsuri.

"De-a lungul căutării noastre pentru civilizaţia extraterestră, în mare parte am aşteptat mesaje din spaţiu, în loc să încercăm să lansăm noi mesaje", a concluzionat el.

Sursa: Reuters