Prima pagină D:News

Angajaţii care folosesc gadgeturile proprii la serviciu sunt mai productivi

Redactia Descopera.ro | 07.19.2011 | ● Vizualizări: 80
Angajaţii care folosesc gadgeturile proprii la serviciu sunt mai productivi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un nou studiu efectuat în Marea Britanie sugerează că persoanele care folosesc propriile aparate electronice la serviciu dau un randament sporit.

Acum câţiva ani, locurile de muncă ofereau angajaţilor şansa de a lucra cu cele mai noi tehnologii. Fie că era vorba de un computer sau de un fotocopiator, majoritatea persoanelor nu îşi permiteau să le cumpere pentru uz personal. Acum, în schimb, se pare că angajaţii au devenit din ce în ce mai interesaţi de utilizarea propriilor aparate la locul de muncă.

Potrivit unui sondaj YouGov, companiile care le permit angajaţiilor să utilizeze propriile tehnologii au înregistrat o productivitate mai crescută cu până la 30 de procente.

Tocmai de aceea, firma Citrix Online (care a comandat studiul) le-a acordat angajaţilor un anumit buget pentru a-şi cumpăra propriile gadgeturi.Sondajul a arătat că acum, mai mult decât oricând, tehnologia este la fel de importantă acasă pe cât este la birou.

Mai mult de jumătate din managerii intervievaţi nu ştiau ce fel de echipamente au folosit angajaţii lor. Dar, în 50% din companii, utilizarea echipamentelor personale oferă o funcţionalitate şi o flexibilitate mai mare decât folosirea celor oferite de angajatori.

Deşi există companii care se tem să permită aparatelor externe să acceseze reţelele lor, presiunea tot mai mare venită din partea angajaţiilor care lucrează de acasă va rezolva problema, în următorii ani.

Cu toate acestea, modificările vor avea un impact semnificativ asupra modului de lucru al angajaţilor. Oferindu-le angajaţilor şansa de a lucra după propriul lor program, managerii nu vor mai putea să evaluze decât rezultatele.

"Schimbarea va fi uriaşă. Din cauza faptului că graniţele dintre orele de birou şi timpul liber devin mai puţin distincte, managerii sunt pe cale să piardă controlul asupra modului în care oamenii muncesc. Tocmai de aceea nu trebuie să ne mire că unele companii se opun acestei schimbări. Cu toate acestea, dacă echipa de lucru este una potrivită, atât angajatorilor, cât şi angajaţilor, le va fi destul de greu să reziste noului trend", a încheiat Andrew Millard, reprezentantul Citrix.

Sursa: The Telegraph

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI