Prima pagină D:News

Regele Swazilandului cere supuşilor să se supună circumciziei pentru a evita SIDA

Redactia Descopera.ro | 07.20.2011 | ● Vizualizări: 446
Regele Swazilandului cere supuşilor să se circumcidă, pentru a evita SIDA     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Regele Mswati al III-lea al Regatului Swaziland, a cărui ţară suferă de cea mai mare rată de infecţie cu virusul HIV, le cere bărbaţilor să se circumcidă.

Ultimul împărat absolut al continentului african declară că circumcizia genitală este necesară pentru a lupta împotriva virusului "terorist", care infectează unu din patru adulţi ai regatului de 1.2 milioane de locuitori.

Campania se bazează pe cercetările care au demonstrat că bărbaţii care nu au prepuţ au cu 60% mai puţine şanse de a contracta HIV, virusul care duce la formarea bolii SIDA.

Statele Unite au finanţat campania de circumcizie a populaţiei regatului cu scopul de a evita infectarea a 90.000 de bărbaţi. Aproximativ 80% dintre bărbaţii Swazi cu o vârstă cuprinsă între 14 şi 49 de ani au fost circumcişi în ultimul an.

Nu este clar dacă însuşi regele a fost supus circumciziei, practică răspândită în Swaziland pâna în secolul al 19-lea. Regele a asociat revenirea acestei practici cu o soluţie împotriva epidemiei: fetele virgine au fost rugate să poarte ciucuri, iar bărbaţilor li s-a interzis contactul sexual cu fete minore. Dar însuşi regele şi-a încălcat propria lege şi a luat de soţie o fată în vârstă de 17 ani.

Campania ce susţine circumcizia bărbaţilor din Regatul Swaziland nu este una nouă, alte campanii similare fiind derulate anterior, însă acestea au fost privite cu suspiciune deoarece nu purtau aprobarea regelui.

Datorită declaraţiei oficială a regelui, care susţine circumcizia, se aşteaptă ca un nou impuls de încurajarea a campaniei să îi ajute pe cei care s-au ascuns în spatele "vălului cultural" şi să îi determine pe aceştia să se supună acestei practici.

Sursa: GlobalPost