Prima pagină D:News

Un test arată femeilor cât timp vor mai fi fertile

Redactia Descopera.ro | 08.10.2011 | ● Vizualizări: 441
Un test arată femeilor cât timp vor mai fi fertile     medicina, sanatate, fertilitate, hormon, AMH, copil, femeie + zoom
Galerie foto (1)

Un test hormonal ar putea ajuta femeile, precizându-le acestora cât timp mai au până la apariţia menopauzei, susţin oamenii de ştiinţă.

O echipă de cercetători din St. Andrews, Glasgow şi Edinburgh au descoperit modul în care nivelurile unei substanţe importante se modifică pe parcursul vieţii reproductive a femeilor. Acest test ar putea dezvălui numărul de ovule rămase în corpul femeilor.

Descoperirea va permite femeilor să compare propriile niveluri hormonale cu media stabilită pentru vârsta lor, pentru a vedea, astfel, dacă au motive de îngrijorare referitoare la fertilitatea lor viitoare.

Testele vor indica dacă femeile vor avea o menopauză precoce sau una târzie, ceea ce le va permite să ştie dacă e timpul să aibă un copil sau mai au timp să aştepte.

Procesul va ajuta, de asemenea, femeile tinere care au urmat un tratament pentru boli precum cancerul, care ar fi putut afecta fertilitatea; astfel, vor afla dacă nivelul hormonilor a fost afectat. De asemenea, va veni în ajutorul femeilor mai în vârstă, care au ales să amâne momentul conceperii unui copil pentru a se concentra asupra carierei. În prezent, unul din cinci copii este născut de o femeie trecută de vârsta de 35 de ani.

Pentru ultimul studiu, academicienii scoţieni au utilizat date ale studiilor anterioare şi ultimele lor descoperiri referitoare la hormonul Anti-Müllerian (AMH), produs de foliculii ovarieni.

Ei au studiat modul în care nivelul de AMH variază în diferite momente ale vieţii unei femei sănătoase, prin studierea a 3.200 de femei.

S-a constatat că nivelurile de AMH au atins punctul culminant în jurul vârstei de 24 de ani şi s-au înjumatăţit în jurul vârstei de 30 de ani. Odată ce femeile depăşesc vârsta de 40 de ani, nivelurile de AMH scad aproape de zero.

Nelson a adăugat că, dacă femeile de orice vârstă reproductivă ar face eforturi pentru a rămâne însărcinate, atunci informaţiile ar putea fi folosite pentru a le indica acestora dacă nivelul lor de AMH este normal pentru vârsta lor sau este sub medie.

Acest lucru ar putea sugera cât de repede ar trebui să înceapă să se gândească la un tratament precum fertilizarea in vitro.

Cu toate acestea, profesorul Nelson a menţionat că nu ar recomanda femeilor trecute de 30 de ani să întârzie conceperea unui copil, deoarece testarea nivelului de AMH pare să arate că aceste femei nu mai au mulţi ani de fertilitate înaintea lor.

Sursa: Mail Online