Home » D:News » Un bărbat şi-a înlocuit ochiul pierdut cu o cameră video wireless (VIDEO)

Un bărbat şi-a înlocuit ochiul pierdut cu o cameră video wireless (VIDEO)

Un bărbat şi-a înlocuit ochiul pierdut cu o cameră video wireless (VIDEO)
Publicat: 29.08.2011
La sfârşitul anului 2008, regizorul Rob Spence a atras atenţia lumii întregi după ce a anunţat că plănuieşte să îşi implanteze o cameră video în craniu, pentru a înlocui ochiul drept, pe care l-a pierdut într-un accident de vânătoare. Acum, după efortul mai multor ingineri, acesta a reuşit să-şi înlocuiască ochiul cu o cameră ce transmite wireless, în timp real, tot ceea ce acesta vede.

„Nu a fost uşor să obţin această tehnologie, pentru că pare desprinsă din filmele SF, însă a fost o aventură interesantă”, a declarat Spence.

Camera video transmite în timp real pe calea undelor tot ceea ce vede Spence, folosind tehnologia utilizată de microfoanele wireless. Spence poate vedea pe un display portabil tot ceea ce „ochiul video” înregistrează.

Acum, când ochiul său bionic este în stare de funcţionare, regizorul are de gând să facă un documentar despre avantajul pe care îl oferă tehnologia şi noile proteze.

Rob Spence se consideră norocos şi crede că odată cu evoluţia tehnologiei, oamenii vor lua în considerarea ideea înlocuirii propriilor membre cu unele artificiale, superioare celor dăruite de natură.

Oamenii spun acum că nimeni nu ar accepta să-şi taie un braţ pentru a-l înlocui cu unul bionic, însă pe măsură ce tehnologia va evolua, cu siguranţă vor apărea doritori„, susţine acesta.

Sursa: Sky News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase