Home » D:News » Un urangutan dependent de fumat va fi dus la dezintoxicare (VIDEO)

Un urangutan dependent de fumat va fi dus la dezintoxicare (VIDEO)

Un urangutan dependent de fumat va fi dus la dezintoxicare (VIDEO)
Publicat: 13.09.2011
Un urangutan ţinut în captivitate, care obişnuia să fumeze ţigări oferite de vizitatori, va fi forţat să renunţe la acest obicei.

Autorităţile au decis să o ia pe Shirley de la o grădina zoologică din statul Johor, Malaysia, considerând că atât ea, cât şi alte animale au fost ţinute aici în condiţii improprii.

Acum, femela urangutan este ţinută în carantină la o altă grădină zoologică dintr-un stat vecin, urmând ca peste câteva săptămâni să fie trimisă într-un centru pentru animale sălbatice din insula Borneo.

Directorul grădinii zoologice în care este găzduită Shirley pentru moment, Ahmad Azhar Mohammed, a declarat că animalul nu va mai primi ţigări pentru că „fumatul nu este o activitate normală pentru urangutani”.

Până acum, Shirley a mâncat normal şi nu dă semne de depresie, dar rezultatele examinării medicale nu sunt încă disponibile.

Situaţia urangutanului a fost prezentată autorităţilor la începutul acestui an de un grup de activişti englezi, care au reclamat că vizitatorii aruncă în cuşca lui Shirley ţigări aprinse. Aceştia au declarat că au observat că Shirley părea să sufere anumite schimbări de dispoziţie, devenind agitată atunci când nu avea ţigări la dispoziţie.

Specialiştii cred că, cel mai probabil, Shirley are în jur de 20 de ani, dar nu pot spune cu exactitate când a început să fumeze. Urangutanii pot trăi până la 60 de ani în captivitate.

Sursa: AP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase