Home » D:News » Delfinii îşi „pedepsesc” puii neascultători

Delfinii îşi „pedepsesc” puii neascultători

Delfinii îşi „pedepsesc” puii neascultători
Publicat: 16.09.2011
Turiştii veniţi în Ţara Galilor pentru a observa delfinii au fost martorii unui spectacol ciudat: un pui de delfin nou-născut a fost de mai multe ori aruncat în aer, chiar de către mama sa. Este un comportament neobişnuit ca o femelă să îşi arunce în mod repetat nou-născutul în aer, susţin observatorii.

Este pentru prima dată când un comportament atât de violent a fost văzut la o mamă-delfin din regiunea Cardigan Bay, deşi se cunoaşte faptul că delfinii masculi îşi ucid uneori puii.

Dr. Peter Evans, de la organizaţia Sea Watch Foundation, susţine că este posibil să fi fost fost vorba despre o „corecţie” administrată de mamă puiului, care se îndepărta prea mult de mama sa.

„De îndată ce a realizat că puiul se îndreaptă într-o altă direcţie, dintr-o dată, a aruncat puiul în aer, apoi a repetat acţiunea de trei ori. De obicei, când vezi un astfel de comportament violent, el se manifestă la masculi”, a declarat dr. Evans.

Puiul avea vârsta de numai două-trei zile şi se presupune că acesta era modul în care mama încerca să îl disciplineze.

„De multe ori puiul se îndepărta de mamă şi, cel mai probabil, aceasta încerca să îl ţină în frâu”, a explicat specialistul.

E posibil ca mama să încercat să-l ţină astfel lângă ea, deoarece în apropiere erau prezenţi oameni şi mai mulţi delfini adulţi.

Oricum, puiul nu a fost rănit în urma acestor acţiuni.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase