Prima pagină D:News

O nouă specie de delfini a fost descoperită în largul Australiei

Redactia Descopera.ro | 09.17.2011 | ● Vizualizări: 126
O nouă specie de delfini a fost descoperită în largul Australiei     delfini, australia, descoperire + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii australieni au descoperit că delfinii care trăiesc în colonii în jurul oraşului Melbourne fac parte dintr-o specie unică în lume.

Delfinii care trăiesc în Port Phillip Bay şi în Lacurile Gippsland, în jur de 150 de exemplare, au fost iniţial consideraţi ca aparţinând uneia dintre cele două specii de delfin cu bot gros.

Recent, cercetătorii de la Universitatea Monash au descoperit că aceştia sunt diferiţi faţă de cele două specii. Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după ce au comparat craniile, ADN-ul şi trăsăturile fizice a mai multor exemplare de delfini, inclusiv specimene datând de la începutul anilor 1900. Specimenele analizate au fost prelevate din mai multe muzee australiene.

Kate Charlton-Robb, cea care a condus studiul, a numit noua specie Tursiops australis, deşi aceştia vor fi cunoscuţi popular ca "delfinii Burrunan", un nume aborigen care deseamnează un peşte mare din familia marsuinilor.

Oamenii de ştiinţă consideră că acest studiu este unul cu o importantă însemnătate, deoarece din anul 1800 până acum au mai fost descoperite doar trei specii noi de delfini.

Sursa: AFP

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI