Prima pagină D:News

Telefoanele mobile favorizează apariţia miopiei

Redactia Descopera.ro | 09.23.2011 | ● Vizualizări: 459
Telefoanele mobile favorizează apariţia miopiei     sanatate, medicina, miopie, ochi, telefon mobil, tableta + zoom
Galerie foto (1)

În Taiwan, aproximativ două treimi din elevii de clasa a şasea sunt miopi, iar statisticile indică aceeaşi problemă şi în cazul unei cincimi dintre copii din clasele primare.

Conform unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii şi condus de Spitalul Universitar din Taiwan, 65% din elevii de clasa a şasea sunt miopi. Dintre aceştia, 3,4% au un grad avansat de miopie. Mai mult, acest defect de vedere este întâlnit şi la 21,5% dintre copiii din clasele primare.

Utilizarea îndelungată şi prea aproape de ochi a display-urilor telefoanelor mobile şi ale tabletelor afectează ochii, mai ales pe cei ai copiilor care sunt în creştere.

Astăzi, un procent foarte mare din copiii de 2-3 ani au învăţat deja să se joace pe tabletă sau pe telonul mobil. Utilizarea acestor aparate de la o vârsta atât de fragedă le va afecta treptat vederea.

Un specialist oftalmolog, dr. Fu Chou-ching, a afirmat că unii dintre pacienţii lui au miopie de la vârsta de 3 ani. "Am văzut cazuri în care mamele îşi aduc copiii pentru că aceştia nu văd bine la televizor. De multe ori, aceşti copii au deja o miopie de -1," a declarat el.

Pentru aceşti copii, care suferă de miopie de mici, există riscul ca dioptriile să crească an de an, ducând la probleme de vedere grave în adolescenţă. Ajunşi la maturitate, ei ar putea suferi de afecţiuni oculare precum retinopatia şi hemoragia maculară.

Studiul a mai semnalat şi faptul că trei la sută din preşcolari au vederea slabă, ceea ce înseamnă că ar trebui să primească tratamente cât mai rapid.
Ca urmare a numărului mare de copii miopi, oficialităţile au decis să realizeze controale în cele 2.700 de şcoli primare şi să educe elevii în privinţa importanţei protejării ochilor.

Sursa: asiaone