Prima pagină D:News

Adio chei! În viitor, vom descuia uşile cu ajutorul gesturilor!

Redactia Descopera.ro | 10.04.2011 | ● Vizualizări: 104
Adio chei: în viitor, vom descuia uşile cu ajutorul gesturilor!     tehnologie, gesturi, inventie, cheie, descuiat, usa, taiwan + zoom
Galerie foto (1)

O echipă de cercetători taiwanezi au dezvoltat o tehnologie numită "cheia invizibilă", care permite utilizatorilor să deschidă uşi prin simple gesturi ale mâinii. „În viitor nu va trebui să ne mai facem probleme că am uitat sau că ne-am pierdut cheile”, a spus Tsai Yao-Pin, profesor în cadrul Institutului de Tehnologie şi Ştiinţă din Taiwan.

Tehnologia concepută de echipa sa va permite deschidrea unei uşi prin repetarea unui gest presetat în senzor. La baza acestei tehnologii stă un cip care poate detecta mişcarea în trei dimensiuni, la fel ca în cazul unei console a jocurilor Wii.

Proiecul "cheia invizibilă" i-a adus lui Tsai o medalie de aur, câştigată în cadrul Conferinţei din Taipei pentru Invenţii Internaţionale.

Inventatorul estimează că în jumătate de an sistemul ar putea fi comercializat, mulţumită unor companii care şi-au arătat deja interesul pentru proiectul său.

Sursa: AFP