Home » D:News » „Doctorii” banale ar putea opri dezvoltarea unor tumori canceroase

„Doctorii” banale ar putea opri dezvoltarea unor tumori canceroase

„Doctorii” banale ar putea opri dezvoltarea unor tumori canceroase
Publicat: 04.10.2011
Analgezicele obişnuite şi medicamentele antivirale ar putea fi esenţiale pentru tratarea unor forme letale de cancer, susţine un nou studiu.

Medicamente banale, disponibile fără reţetă şi folosite în mod frecvent, pot bloca funcţionarea sistemului de comunicare internă a organismului, care permite tumorilor canceroase să se dezvolte.

Fenomenul este legat de existenţa unui virus, numit citomegalovirus (CMV), prezent în stare latentă în organism la 75% din populaţia mondială.

CMV este activat atunci când întâlneşte celule canceroase şi, ulterior, contribuie la dezvoltarea lor.

CMV are un rol central în dezvoltarea anumitor forme de cancer, precum cel la creier, sân, intestin sau prostată – cancere care, în Marea Britanie, de pildă, provoacă anual decesul a aproape 43.000 de persoane.

Recent, cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia au descoperit că, dacă acest virus este tratat cu unele medicamente analgezice, antiinflamatoare şi antivirale obişnuite, rata de creştere a tumorilor poate scădea cu până la 72%.

Acestă metodă ar putea deveni un mijloc esenţial de evitare a creşterii tumorilor, îmbunătăţind astfel şansele de vindecare, deoarece tumorile mici pot fi distruse cu ajutorul chimioterapiei.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase