Home » D:News » Inovaţie socială în Mexic: căsătoria temporară

Inovaţie socială în Mexic: căsătoria temporară

Inovaţie socială în Mexic: căsătoria temporară
Publicat: 05.10.2011
Oficialităţile din Ciudad de Mexico iau în considerare elaborarea unei legi prin care să le permită tinerilor să se căsătorească pentru doi ani, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în cazul în care cuplul decide asta.

Aproximativ jumătate dintre căsătoriile din capitala Mexicului se încheie cu un divorţ în primii doi ani de la semnarea actelor. Instanţele locale sunt practic sufocate de cererile de divorţ, motiv pentru care politicienii doresc să revizuiască Codul Civil şi să facă despărţirile mai uşoare pentru toată lumea. De asemenea, înţelegerea de doi ani va servi şi drept contract prenupţial, specificându-se cum se vor împărţi bunurile şi cui îi vor fi încredinţaţi copiii.

Contractul va fi semnat de mire şi de mireasă pe o perioadă de minimum 2 ani. La expirarea acestui termen, cei doi vor decide dacă rămân împreună sau dacă fiecare va merge pe drumul său.

Propunerea liberalilor a fost aspru criticată de conservatorii din rândul bisericii catolice, care i-au numit pe autorii proiectului „iresponsabili şi imorali”.

„Această propunere vine din partea unor oameni care nu înţeleg natura căsniciei. Nu este un contract comercial, este un contract între doi oameni pentru îndeplinirea unui proiect pe viaţă şi pentru întemeierea unei familii,” a declarat reverendul Hugo Valdemar, purtătorul de cuvânt al arhidiocezei din Ciudad de Mexico.

Sursa: The Week

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase