Home » D:News » Crocodilii scapa din fermele lovite de inundaţii

Crocodilii scapa din fermele lovite de inundaţii

Crocodilii scapa din fermele lovite de inundaţii
Publicat: 19.10.2011
Un număr de circa 100 crocodili crescuţi în captivitate au scăpat de la o fermă de profil din Thailanda în urma inundaţiilor de proporţii care devastează şi în prezent această ţară.

Inundaţiile, care au ucis deja un număr de 270 oameni, au provocat ruperea garduruilor unei ferme destinate creşterii şi sacrificării ulterioare a crocodililor.

„Crocodilii evadaţi nu sunt atât de agresivi şi periculoşi precum cei care trăiesc în sălbăticie. Din contră, sunt chiar speriaţi de prezenţa oamenilor. Sunt reptile calme, hrănite de om, şi nu ştiu să-şi ucidă potenţialele prăzi. În plus, majoritatea crocodililor evadaţi sunt pui care nu depăşesc lungimea de un metru”, declară Thirapat Prayoonsit, directorul Departamentului Thailandez pentru Conservarea Naturii.

Conducerea fermei a anunţat că a trimis deja personal specializat pentru prinderea reptilelor evadate. Pentru fiecare crocodil returnat, conducerea va plăti suma de 3.000 baht, adică aproximativ 109 USD.

Thailanda este ţara care deţine cele mai multe ferme de crocodili din lume, peste 30 de crescătorii, unde trăiesc actualmente peste 200.000 de astfel de reptile.

Sursa: Ria Novosti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase