Home » D:News » Dinozaurii de la Polul Nord aveau viaţă grea

Dinozaurii de la Polul Nord aveau viaţă grea

Dinozaurii de la Polul Nord aveau viaţă grea
Publicat: 19.11.2011
Pe baza descoperirii unor noi fosile, se pare că viaţa la Polul Nord era una cu adevărat grea şi dură chiar pentru dinozaurii care au trăit aici în urmă cu circa 70 milioane ani.

Chiar dacă străvechile animale nu aveau de înfruntat temperaturile glaciale din prezent, rămăşiţele mor ne spun povestea unui mediu extern extrem de fosil, unde doar cei mai norocoşi dinozauri atingeau vârsta de 20 ani.

Fosilele descoperite la Prince Creek Formation din nordul Alaskai prezintă inele de creştere, amănunt hotârâtor cu privire la calitatea vieţii dusă de dinozauri.

Pe baza procesului de creştere a oaselor, concretizat prin apariţia acestor formaţiuni denumite inele de creştere, cercetătorii au putut determina cu exactitate faptul că dinozaurii polari aveau un ritm de creştere foarte accelerat, devenind maturi sexuali la vârsta de 9 ani, şi murind de regulă la 19-20 ani.

Cercetătorii americani din cadrul Universităţii Alaska Museum s-au axat pe cercetarea femurelor de Pachyrhinosaurus, un dinozaur erbivor care prezenta coarne şi făcea parte din familia Ceratopsiidelor, fiind înrudit cu mult mai celebrul Triceratops.

Studierea fosilelor altor specii de dinozauri arctici, erbivori şi carnivori deopotrivă, a dus la descoperirea faptului că toate speciile de dinosaurieni care trăiau la pol, erau afectate de condiţiile de viaţă de aici.

Conform estimărilor specialiştilor, iernile lungi şi lipsa luminii soarelui de la Polul Nord ridicau cele mai mari probleme dinozaurilor care trăiau aici.

Sursa: Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase