Home » D:News » Noile imprimante 3-D printează obiecte în mai multe culori şi din materiale biodegradabile (VIDEO)

Noile imprimante 3-D printează obiecte în mai multe culori şi din materiale biodegradabile (VIDEO)

Noile imprimante 3-D printează obiecte în mai multe culori şi din materiale biodegradabile (VIDEO)
Publicat: 16.01.2012
O nouă generaţie de imprimante 3-D de uz personal permite utilizatorilor realizeze obiecte de dimensiuni mai mari, în două culori şi din alte materiale decât plasticul.

O firmă care produce asemenea aparate, MakerBot, a anunţat lansarea unui nou model, numit Replicator, cu ajutorul căruia pot fi printate obiecte tridimensionale cu volumul de până la 5.000 cm cubi.

Aparatul are un ecran LCD pe care utilizatorii pot urmări desfăşurarea procesului de printare. Modelele pot fi proiectate chiar de utilizatori, folosind un software precum Google SketchUp, sau pot fi încărcate gratuit mii de modele gata proiectate.

Sistemul de bază costă 1.749 USD, iar pentru 250 USD în plus poate fi instalat un cap de printare dublu, care permite realizarea de obiecte în două culori.

Obiectele pot fi realizate nu numai din plastic, ci şi din PLA (acid poli-lactic) un material biodegradabil obţinut din porumb.

Utilizatorii au realizat deja, cu ajutorul aparatul Replicator, obiecte utile în viaţa de zi cu cu zi, precum dopuri pentru cadă ori inele de plastic pentru perdeaua de la duş, dar şi jucării de genul mobilierului pentru păpuşi.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase