Home » D:News » Răcoritoarele dietetice cresc riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare

Răcoritoarele dietetice cresc riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare

Răcoritoarele dietetice cresc riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare
Publicat: 02.02.2012
Consumul zilnic al băuturilor dietetice acidulate creşte riscul producerii atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale, relevă noi cercetări.

O singură doză de băutură dietetică acidulată, consumată zilnic, este de ajuns pentru a creşre riscul apariţiilor unor afecţiuni cardiace şi hepatice, având totodată capacitatea de a favoriza declanşarea diabetului.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină Miller din cadrul Universităţii Miami, împreună cu cei de la Centrul Medical al Universităţii California, au efectuat un studiu pe 2.564 de participanţi pe care i-au monitorizat timp de 10 ani. Ei susţin că cei care beau astfel de băuturi sunt cu 43% mai predispuşi să dezvolte boli vasculare, atac de cord sau atac cerebral, comparativ cu cei care nu consumă băuturi carbogazoase.

Studii anterioare efectuate asupra băuturilor răcoritoare, care conţin cantităţi substanţiale de îndulcitori artificiali, au demonstrat că acestea pot contribui la dezvoltarea aceloraşi boli hepatice care apar, de regulă, în urma consumului excesiv de alcool.

Băuturile acidulate dietetice sunt promovate ca o alternativă la cele care conţin zahăr, fiind considerate mai sănătoase pentru că au mai puţine calorii. Însă unele cerecetări pun la îndoială aceste afirmaţii, sugerând că băuturile în cauză pot da dependenţă.

Cu toate acestea, modul în care băuturile răcoritoare favorizează apariţia afecţiunilor vasculare este încă necunoscut, motiv pentru care oamenii de ştiinţă intenţionează să continue cercetarea.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase