Home » D:News » Faţa întunecată a legumelor: tomatele negre!

Faţa întunecată a legumelor: tomatele negre!

Faţa întunecată a legumelor: tomatele negre!
Publicat: 06.02.2012
Horticultorii israelieni au creat un soi de tomate roşii la interior, dar cu pieliţa de o culoare foarte închisă, care se întunecă pe măsură ce roşia se coace la soare.

Cercetătorii au încrucişat soiuri cultivate cu varietăţi sălbatice de tomate, rezultând un soi nou, cu aspect frapant prin culoarea aproape neagră a fructelor (din punct de vedere botanic, ceea ce numim noi „roşii” sunt fructele plantei).

Soiul de „roşii negre” a fost denumit Black Galaxy. Pigmentul de culoare închisă – care este înrudit cu cel din afine – este fotosensibil, astfel încât culoarea devine cu atât mai închisă cu cât roşia este lăsată mai mult pe vrej, la soare.

Aceste roşii au toate proprietăţile antioxidante ale roşiilor din soiurile obişnuite; oamenii de ştiinţă cred că ar putea fi chiar mai bogate în antioxidanţi şi vitamina C, care se găsesc în concentraţii mari în pigmentul de culoare închisă.

Compania producătoare, Technological Seeds, îşi va prezenta noua creaţie la o expoziţie specializată, Arava Agricultural R&D Exhibition, iar roşiile Black Galaxy ar putea intra pe piaţă în anul următor.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase