Home » D:News » Dieta – o mare necunoscuta

Dieta – o mare necunoscuta

Dieta – o mare necunoscuta
Publicat: 17.09.2007
Majoritatea oamenilor nu stiu ce inseamna o dieta alimentara echilibrata, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Marea Britanie de Agentia de siguranta a alimentelor, informeaza The Scotsman.

Food Standards Agency este de parere ca majoritatea oamenilor nu stiu ce alimente trebui sa includa o dieta echilibrata din cauza numeroaselor cure de slabire publicate in presa.

Majoritatea oamenilor nu stiu ca este important sa consume alimente care contin amidon, precum painea, orezul, cartofii si pastele.
De asemenea, oamenii nu stiu cate portii de legume si fructe trebuie sa consume, in mod ideal, zilnic.
Doar 11% dintre respondenti au stiut ca este important consumul de alimente cu continut de amidon si doar 45% dintre participantii la studiu au stiut ca oamenii trebuie sa consume zilnic cinci portii de legume si fructe.

O treime dintr-o dieta echilibrata trebuie sa fie formata din legume si fructe si o alta treime trebuie sa cuprinda alimente bogate in amidon. Laptele si produsele lactate trebuie sa formeze 15% din dieta, in timp ce carnea, pestele, ouale, fasolea si alte proteine de origine non-lactata trebuie sa formeze 12% din dieta. Alimentele si bauturile bogate in grasimi sau zahar nu trebuie sa depaseasca 8% dintr-o dieta alimentara echilibrata.

La studiu au participat 2094 de persoane. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase