Home » D:News » A fost creată aspirina ce combate 11 tipuri de cancer

A fost creată aspirina ce combate 11 tipuri de cancer

Autor: Maria Olaru 03.12.2012
A fost creată aspirina ce combate 11 tipuri de cancer
Cercetătorii au creat o aspirină „hibridă” ce poate micşora tumorile sau chiar stopa 11 forme diferite de cancer. Ei cred că noul medicament este mult mai sigur decât varianta curentă care, luată în supradoză, poate cauza sângerări, ulcer sau chiar blocaj renal.

Oamenii de ştiinţă de la City College of New York, SUA,au descoperit că substanţa activă din aspirină poate stopa creşterea înmulţirea celulelor canceroase în cancerul de colon, pancreatic, de prostată, de sân sau în leucemie. De asemenea, ei au descoperit că substanţa activă din medicament nu atacă celulele normale.

Până în acest moment, testele au fost realizate doar pe animale. În cazul şoarecilor ce sufereau de cancer de colon, noua aspirină determină celulele tumorale să se micşoreze cu 85% şi apoi să se autodistrugă.

Cercetările anterioare au arătat că aspirina pe care oricine o poate cumpăra din farmacii reduce tumorile cu până la 50 de procente. Însă, în acest caz, utilizarea pe termen lung duce la efecte secundare, precum sângerări, ulcer sau blocaj renal.

Noua versiunea a aspirinei poartă denumirea de NOSH şi la 24 de ore de la administrare s-a dovedit a fi de 100.000 de ori mai eficientă decât cea comercializată acum în farmacii.

Noul compus are la bază două versiuni hibride concepute în trecut. O parte a acesteia eliberează în organism oxid de azot, compus ce protejează stomacul. Cealaltă substanţă eliberează în corp hidrogen sulfurat, componentă ce stimulează proprietăţile anti-canceroase ale aspirinei.

Sursa: Daily Mail