Prima pagină D:News

Inovaţie revoluţionară în lumea auto: un airbag pentru pietoni (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.12.2012 | ● Vizualizări: 129
Inovaţie revoluţionară în lumea auto: un airbag pentru pietoni (VIDEO)     tehnologie, masina, pieton, auto, airbag + zoom
Galerie foto (1)

Toate automobilele Volvo V40 – model care a fost prezentat la recentul Salon Auto de la Geneva – vor fi echipate cu un airbag exterior, destinat să protejeze pietonii de răniri grave la nivelul capului, în cazul nefericit în care ar fi loviţi de maşini.

Airbag-ul, de o formă specială, este montat sub capotă şi se umflă atunci când maşina loveşte un pieton cu bara din faţă; aceasta este prevăzută cu o reţea sofisticată de senzori.

Modelul V40 este prevăzut şi cu un sistem de detectare a pietonilor, compus dintr-un radar situat sub grila radiatorului şi o cameră video montată pe oglinda retrovizoare. Dacă un pieton apare brusc pe carosabil, la o distanţă mică în faţa maşinii, sistemul emite un semnal sonor pentru a avertiza şoferul şi, dacă acesta nu reacţionează, frânele sunt acţionate automat.

În Europa, 14% dintre cazurile de accidente auto implică pietoni (12% în SUA, 25% în China). Dotările modelului V40 au potenţialul de a diminua semnificativ atât numărul coliziunilor maşinilor cu pietonii, cât şi numărul deceselor ca urmare a unor răniri grave, atunci când coliziunea se produce.

Producţia modelului V40 va începe în luna mai a acestui an, iar primele maşini vor fi livrate cumpărătorilor în septembrie.

Sursa: Mail Online

Tag-uri: tehnologie | masina | pieton | auto | airbag