Home » D:News » Cercetătorii americani simulează momentul distrugerii unui asteroid care se îndreaptă spre Terra (VIDEO)

Cercetătorii americani simulează momentul distrugerii unui asteroid care se îndreaptă spre Terra (VIDEO)

Cercetătorii americani simulează momentul distrugerii unui asteroid care se îndreaptă spre Terra (VIDEO)
Publicat: 13.03.2012
Într-un laborator guvernamental american situat în statul New Mexico, o echipă de cercetători a simulat un incident inspirat, se pare, de un clasic scenariu hollywoodian. Cercetările parafate la cel mai înalt nivel de Guvernul de la Washington au în vedere neutralizarea unui asteroid gigant prin intermediul exploziei dirijate a unei bombe nucleare.

Echipa de cercetători din cadrul Los Alamos National Laboratory s-a folosit de un supercomputer pentru a simula eficienţa noului sistem de apărare anti-asteroid, bazat pe o bombă nucleară.

În scenariul imaginat de cercetători, un asteroid cu diametrul de 500 metri urma să fie pulverizat în spaţiul cosmic cu ajutorul unei bombe nucleare cu puterea de o megatonă, cam de 50 de ori mai puternică decât bomba nucleară aruncată de americani la Nagasaki.

„În cele din urmă, explozia de o megatonă va fi îndeajuns de puternică pentru a transforma asteroidul potenţial periculos într-o ploaie de roci de mici dimensiuni care nu vor produce pagube dacă vor cădea pe Pământ. Dacă un asteroid de asemenea dimensiuni este detectat cu câteva luni înainte de a lovi planeta noastră şi nu este distrus la timp, pagubele vor fi devastatoare pentru toţi oamenii”, declară Bob Weaver, un cercetător din cadrul Laboratorului din Los Alamos.

Supercomputerul folosit de cercetători are puterea a 32.000 de procesoare ale computerelor normale, pentru a crea o simulare cât mai realistă a bombei atomice care explodează în contact cu asteroidul.
Totuşi, cercetătorii îşi exprimă speranţa ca bomba nucleară să fie ultima soluţie folosită în cazul unui impact iminent, echipa de oameni de ştiinţă lucrând în paralel şi la alte metode, printre care folosirea unei nave spaţiale sau a forţei gravitaţionale a planetelor în scopul devierii traiectoriei asteroidului.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase