Home » D:News » Elevi, spuneţi adio chiulului: uniformele şcolare anunţă automat părinţii!

Elevi, spuneţi adio chiulului: uniformele şcolare anunţă automat părinţii!

Elevi, spuneţi adio chiulului: uniformele şcolare anunţă automat părinţii!
Publicat: 24.03.2012
O premieră mondială a fost înregistrată săptămâna aceasta în Vitoria da Conquista, un oraş brazilian de 300.000 de locuitori: 20.000 de elevi au început să folosească o uniformă şcolară dotată cu senzori, ce anunţă automat părinţii dacă aceştia chiulesc de la cursuri.

Uniformele purtate de elevi sunt dotate cu un cip ce detectează atunci când elevii ajung la şcoală, transmiţând automat un SMS către părinţi pentru a-i informa. De asemenea, dacă elevii nu au ajuns la curs la 20 de minute de la începerea sa, părintele va primi un SMS cu mesajul „copilul dumneavoastră nu a ajuns la şcoală”.

Secretarul de stat responsabil de educaţie, Coriolano Moraes, afirmă că sistemul va fi extins până la finalul anului la toţi cei 43.000 de elevi din oraş.

Oficialul a explicat de ce a recurs la aceste «uniforme inteligente»: „Am observat că părinţii îşi aduceau copiii la şcoală, dar pentru că se grăbeau spre serviciu, nu aşteptau mereu pentru a vedea dacă aceştia intră în clădire”.

Moraes afirmă că Vitoria da Conquista este primul oraş din Brazilia şi, cel mai probabil, din lume, care apelează la acest sistem.

Oficialii oraşului au anunţat că proiectul a costat aproximativ 700.000 de dolari americani. Autorităţile afirmă că uniformele pot fi spălate şi călcate fără a afecta cipul integrat.

Surse: Business Week, BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase