Home » D:News » Cât crezi că vei trăi? Multe decizii importante în viaţă depind de asta

Cât crezi că vei trăi? Multe decizii importante în viaţă depind de asta

Cât crezi că vei trăi? Multe decizii importante în viaţă depind de asta
Publicat: 14.04.2012
Decizii majore, precum cele legate de căsătorie, educaţie şi copii, sunt luate în funcţie de convingerile subconştiente ale oamenilor privind durata vieţii, afirmă un cercetător.

Cu cât cineva crede că va trăi mai mult, cu atât va investi mai mult în educaţie, fiind mai înclinat să facă o facultate, de exemplu.

În schimb, persoanele care cred că vor trăi mai puţin au tendinţa de a se căsători şi a avea copii mai de timpuriu; aceste persoane vor fi, de asemenea, mai puţin înclinate să divorţeze, vor tinde să rămână cu partenerul pe care îl au deja.

Deşi nu se poate şti cât va trăi fiecare, oamenii procesează în mod inconştient anumite indicii pe baza cărora îşi creează convingeri legate de durata propriilor vieţi, crede Daniel Krupp, cercetător la Queen’s University, Canada, licenţiat în biologie şi psihologie. Teoria sa este susţinută de datele din statisticile demografice publicate în Canada.

Starea de sănătate, gradul de risc al slujbei pe care o au, durata vieţii bunicilor ori istoricul medical al familiei sunt astfel de indicii, pe baza cărora oamenii îşi formează o părere despre cât vor trăi ei înşişi.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase