Home » D:News » La ora actuală, un copil din zece se naşte prematur

La ora actuală, un copil din zece se naşte prematur

La ora actuală, un copil din zece se naşte prematur
Publicat: 06.05.2012
15 milioane de copii se nasc prematur în fiecare an, iar un milion dintre ei mor la puţin timp după naştere, arată cercetări efectuate de organizaţia Salvaţi Copii. Pentru prima dată rata naşterilor premature a fost estimată pentru fiecare continent şi ţară, cele mai sumbre cifre venind din Africa.

În Marea Britanie, circa 8% dintre copiii care se nasc anual sosesc pe lume înainte de termenul normal al sarcinii, ceea ce înseamnă un număr de 60.000 de copii.
Conform datelor medicale , un copil născut prematur este acela care vine pe lume înainte de scurgerea a 37 săptămâni de la conceperea sa. Un copil născut la termenul normal vine pe lume, în general, la 40 săptămâni de la concepere.

Un număr de 44 de organizaţii au contribuit la întocmirea raportului Born Too Soon, un raport amplu care estimează rata naşterilor premature în 184 ţări.
Nouă din cele unsprezece ţări în care peste 15 % din copii se nasc prematur sunt situate în Africa sub-sahariană.

„Este frapant să observi că rata naşterilor premature reprezintă o problemă în toate ţările lumii, dar are cauze diferite. Dacă în ţările sărace este afectată de factori precum infecţiile, malaria, HIV şi subnutriţia, în cele dezvoltate cauzele sunt reprezentate de sarcini la vârste înaintate ale mamelor, de diabet, obezitate şi naşteri multiple.”, declară dr. Lale Say din partea OMS.

Experţii din cadrul ONU susţin că unele măsuri simple şi puţin costisitoare precum utilizarea de creme antiseptice pentru prevenirea infecţiilor ombilicale, antibiotice, injecţii cu steroizi administrate mamelor pentru a ajuta la dezvoltarea plămânilor fătului, pot salva vieţile a milioane de copii născuţi prematur.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase