Home » D:News » Călătoreşte în Europa aşa cum o făceau romanii, graţie unei invenţii extraordinare!

Călătoreşte în Europa aşa cum o făceau romanii, graţie unei invenţii extraordinare!

Călătoreşte în Europa aşa cum o făceau romanii, graţie unei invenţii extraordinare!
Publicat: 28.05.2012
Cercetătorii de la Universitatea Stanford au conceput echivalentul „Google Maps” pentru Imperiul Roman, oferind oricui posibilitatea de a planifica drumeţii în lumea romană, aşa cum ar fi făcut-o locuitorii Europei anului 200 e.n.

Proiectul intitulat ORBIS: The Stanford Geospatial Network Model of the Roman World permite oricui să exploreze giganticul Imperiu Roman, ce se întindea pe trei continente şi acoperea 1/9 din întreaga suprafaţă a planetei. Întregul imperiu poate fi explorat cu ajutorul diferitor metode de transport, de la călătoria pe măgari, pe cal, în marş militar sau pe rute maritime.

Sistemul conceput de specialiştii Stanford iau în calcul condiţiile existente în jurul anului 200, distanţele parcurse între cele 751 de situri şi 268 de porturi fiind influenţate inclusiv de anotimpul în care este întreprinsă călătoria, de vânturile care bat în fiecare lună şi chiar de înălţimea valurilor. Harta Imperiului include 900 de rute maritime, 28.271 km pe râuri şi canale navigabile şi drumuri totalizând 84.630 km.

Dacă doriţi să călătoriţi aşa cum o făceau romanii, puteţi accesa ORBIS aici.

Sursa: Daily Mail

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase