Home » D:News » Calităţile bărbaţilor „macho” au fost demonstrate ştiinţific

Calităţile bărbaţilor „macho” au fost demonstrate ştiinţific

Calităţile bărbaţilor „macho” au fost demonstrate ştiinţific
Publicat: 08.06.2012
Faptul că femeile sunt atrase de bărbaţii cu aspect „macho”, cu bărbie puternică şi faţă lată, este un lucru cunoscut. Acum, noi cercetări sugerează că aceşti bărbaţi nu se bazează doar pe muşchi şi agresivitate.

De fapt, spun cercetătorii, oamenii cu feţe late sunt mult mai predispuşi să se sacrifice pentru membrii echipei din care fac parte. Cercetarea vine să demonstreze că părerea generală a oamenilor despre bărbaţii macho este greşită. Dacă vă număraţi printre cei care cred că aceşti indivizi sunt necooperanţi, reci şi chiar necinstiţi, dovezile ştiiţifice vin să vă contrazică.

Expunerea la un nivel ridicat de testosteron în timpul vieţii intrauterine poate duce la dezvoltarea unui făt care, la maturitate, va avea o faţă lată, ce inspiră masculinitate prin ochii mici şi bărbia puternică. Aceste caracteristici încep să se observe la pubertate, atunci când nivelul de testosteron al băieţilor creşte. Deoarece testosteronul este asociat cu agresivitatea, unii bărbaţi cu feţe late sunt consideraţi violenţi sau războinici.

Pentru că au considerat că asocierea dintre aceşti indivizi şi violenţă este doar o întâmplare, oamenii de ştiinţă de la Universitatea St. Andrews, Marea Britanie, au realizat un studiu în care subiecţii au primit bani cu scopul de a-i folosi într-un joc pe echipe. Banii puteau fi utilizaţi pentru sine, sau puteau fi „sacrificaţi” pentru ajutorarea întregii echipe. Jumătate dintre participanţi au fost anunţaţi că rezultatele lor vor fi comparate cu ale altor echipe de la Universitatea St. Andrews, în timp ce restul subiecţilor au fost înştiinţaţi că rezultatele lor vor fi comparate cu ele ale unor studenţii rivali de la Universitatea din Edinburgh.

Rezultatele au arătat că, cu cât faţa bărbatului era mai largă, cu atât el ara mai puţin dispus să coopereze în cazul în care era comparat cu un coleg din aceeaşi universitate. Dar, atunci când se confruntau cu un rival de la universitatea concurentă, bărbaţii macho deveneau foarte competitivi, fiind dispuşi, mai mult decât alţi participanţi, să îşi sacrifice banii pentru întregul grup.

Rezultatele studiului vin să demonstreze că înfăţişarea macho poate avea atât aspecte bune, cât şi rele: deşi bărbaţii cu trăsături foarte masculine pot fi, în general, mai agresivi, ei se pot arăta, totodată, calzi şi săritori în anumite împrejurări, ca atunci când e vorba despre sprijinirea colegilor de echipă.

Sursa: Body Odd

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase