Home » D:News » Invenţie inedită destinată bogaţilor: o insulă plutitoare portabilă! (GALERIE FOTO)

Invenţie inedită destinată bogaţilor: o insulă plutitoare portabilă! (GALERIE FOTO)

Publicat: 27.06.2012
O companie austriacă a conceput un nou produs de lux destinat super-bogaţilor: o insulă artificială plutitoare ce poate fi achiziţionată cu 5,2 milioane de euro.

Măsurând 20 de metri pe lăţime şi 37 de metri în lungime, „Insula Orsos” nu este dotată cu motor, însă poate fi ancorată oriunde doresc proprietarii acesteia, fiind apoi uşor de remorcat în oricare alt loc de pe Terra, a explicat fondatorul companiei, Gábor Orsós.

„Interesul pentru produsul nostru este masiv, din toată lumea, Australia, China şi SUA. Avem deja primele pre-comenzi şi urmează să fim vizitaţi săptămâna viitoare de câţiva potenţiali cumpărători din Australia”, a adăugat antreprenorul.

Insula este „prietenoasă cu natura”, fiind auto-suficientă graţie panourilor solare şi a generatoarelor eoliene de curent. Insula-iacht poate găzdui 12 persoane în cei 1.000 de m² disponibili.

Singura problemă este că până acum nicio insulă nu a fost realizată, iar fabrica se găseşte în Slovacia, ţară fără ieşire la mare. Orsos afirmă că primul produs va fi gata în 18 luni, urmând ca insulele să fie transportate pe Dunăre până în Marea Neagră, iar de acolo oriunde pe Terra doreşte cumpărătorul.

Sursa: AFP / Sursa foto: Hepta

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase