Home » D:News » Cercetătorii propun o nouă soluţie alternativă pentru prevenirea diabetului – deocamdată numai pentru bărbaţi

Cercetătorii propun o nouă soluţie alternativă pentru prevenirea diabetului – deocamdată numai pentru bărbaţi

Cercetătorii propun o nouă soluţie alternativă pentru prevenirea diabetului – deocamdată numai pentru bărbaţi
Publicat: 08.08.2012
Antrenamentul cu greutăţi poate scădea riscul de apariţie a diabetului de tip 2, sugerează o nouă cercetare.

Este un lucru cunoscut deja că mişcarea ajută la prevenirea acestei boli. Acum, în noul studiu, realizat pe 32.000 de bărbaţi, oamenii de ştiinţă au descoperit că antrenamentul regulat cu greutăţi poate reduce riscul de dezvoltare a diabetului cu o treime.

Descoperirea este cu atât mai importantă, cu cât ea oferă o alternativă pentru oamenii care nu pot practica sporturi precum aerobicul sau joggingul.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard şi Universitatea Danemarcei de Sud i-au monitorizat pe cei 32.000 de subiecţi timp de 18 ani, perioadă în care 3.200 dintre ei au dezvoltat această condiţie.

Rezultatele studiului au relevat că doar 30 de minute de antrenamente cu greutăţi, efectuate de cinci ori pe săptămână, pot reduce riscul de apariţie a diabetului cu 34%. Mai mult, în urma cercetării s-a constatat că este posibil ca şi efectuarea a mai puţine exerciţii, aproximativ o oră pe săptămână în total, poate reduce riscul de apariţie a diabetului cu aproape 12%.

Totuşi, exerciţiile de aerobic continuă să fie cele mai eficiente pentru prevenirea diabetului de tip 2, iar dacă acestea sunt combinate cu antrenamentul cu greutăţi, atunci şansele de a dezvolta această boală scad cu 59%.

Pentru moment, nu se ştie dacă aceeaşi corelaţie există şi în cazul femeilor.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase