Home » Istorie » Acest simplu cadou primit în urmă cu 81 de ani avea să o transforme într-o figură-simbol a genocidului nazist

Acest simplu cadou primit în urmă cu 81 de ani avea să o transforme într-o figură-simbol a genocidului nazist

Acest simplu cadou primit în urmă cu 81 de ani avea să o transforme într-o figură-simbol a genocidului nazist
Publicat: 12.06.2023
Pe 12 iunie 1942, Anne Frank primea, cu ocazia împlinirii de 13 ani, un jurnal.

Căzută ulterior victimă genocidului nazist din Al Doilea Război Mondial, viaţa ei este cunoscută unei lumi întregi datorită însemnelor din acel jurnal. Acesta este considerat un document istoric al holocaustului, iar Anne, o figură-simbol a victimelor naziştilor.

Mărturie impresionantă. Ultimele zile din viaţa lui Anne Frank în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen

 

Descoperă îţi prezintă semnificaţiile istorice ale zilei de 12 iunie:

1839 – A avut loc primul meci de baseball din America.

1934 – La Londra au fost inaugurate trecerile de pietoni.

 

1993 – A avut loc congresul de constituire a CNSLR – Frăţia, centrală sindicală ce reuneşte membrii Confederaţiilor Frăţia, CNSLR, Univers şi ai federaţiilor Petrol şi Radiocomunicaţii.

1993 – A fost elaborată „Carta Albă” a sistemului de asistenţă socială din România.

1995 – Cele două Camere ale Parlamentului României au respins moţiunea simplă depusă de partidele de opoziţie din afara CDR, privind integrarea euroatlantică.

1996 – Banca Naţională a României a lansat prima emisiune de euro-obligaţiuni pe piaţa internaţională de capital – Eurobonds – prin intermediul băncii americane de investiţii Merrill Lynch.

2002 – Papa Ioan Paul al II-lea a acceptat demisia episcopului american de Lexington (Kentucky), Monseniorul Kendrick Williams, acuzat de pedofilie.

2002 – Guvernul moldovean a interzis utilizarea formulei „limba şi literatura română” în documentele oficiale, motivând că în Constituţie limba de stat este „limba moldovenească”.

2003 – Ministerul Public a anunţat că procurorii Parchetului Curţii Supreme de Justiţie au dispus scoaterea de sub urmărire penală a jurnalistului Andrei Gheorghe pentru infracţiunea de deţinere de droguri.

2005 – Pugilistul american Mike Tyson, fost campion mondial la categoria grea, a anunţat, la finalul meciului pierdut în faţa irlandezului Kevin McBride, că aceasta a fost ultima sa luptă.

2007 – Scurtmetrajul „Lampa cu căciulă”, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul cel mare la Festivalul filmelor de scurtmetraj desfăşurat la Hamburg.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase