Home » Istorie » Artistul de circ care a ŞOCAT o lume întreagă cu crimele sale. Cine a fost Grady Stiles Jr., cel supranumit ”Băiatul-homar” – FOTO + VIDEO

Artistul de circ care a ŞOCAT o lume întreagă cu crimele sale. Cine a fost Grady Stiles Jr., cel supranumit ”Băiatul-homar” – FOTO + VIDEO

Publicat: 27.02.2016
Porecla i-a fost atribuită deoarece suferea de ectrodactilie, o boală caracterizată prin absenţa congenitală a unuia sau mai multor degete de la mâini sau de la picioare

La începutul anilor ’40, în lumea circului american îşi făcea apariţia „Băiatul-homar”. Grady Stiles Jr. a primit această poreclă deoarece suferea de ectrodactilie, o boală caracterizată prin absenţa congenitală a unuia sau mai multor degete de la mâini sau de la picioare. Stiles a fost cunoscut pentru faptul că era extrem de violent atunci când consuma alcool şi, prin urmare, nu a trecut mult timp până când publicul său avea să afle ororile pe care el le-a săvârşit.

Foto: allday.com/thehumanmarvels

Grady Stiles Jr. a călcat pe urmele tatălui lui, devenid artist de circ datorită diformităţii de care suferea. Cei doi copii pe care Grady i-a avut au devenit şi ei performeri, călătorind alături de el sub numele de „Familia-homar”. Atunci când nu se afla în turneu, familia locuia în oraşul american Gibston (Florida), cunoscut şi sub numele de „Showtown USA”, deoarece aici îşi duceau traiul numeroşi circari, în perioada în care nu trebuiau să urce pe scenă.

Foto: allday.com/cafemom

Încercând să treacă peste problemele asociate cu boala sa, Stiles a devenit un împătimit al alcoolului, fiind recunoscut pentru faptul că, atunci când bea peste măsură, putea fi extrem de violent. La acea vreme, circulau zvonuri în care Băiatul-homar era acuzat că a ucis prin strangulare mai multe persoane, folosindu-şi doar braţele, care erau, de altfel, foarte puternice.

Foto: allday.com/cafemom

În anul 1978, artistul de circ a intrat în atenţia opiniei publice, după ce l-a ucis pe logodnicul fiicei sale, chiar în noaptea de dinaintea ceremoniei de căsătorie. Deşi a fost găsit vinovat pentru comitere de crimă cu premeditare, Stiles nu a fost încarcerat, deoarece suferea de ciroză, iar nicio închisoare nu avea o infirmerie dotată corespunzător pentru a-l trata. La ieşire din sala de judecată, asasinul a declarat: „Am mai ucis până acum şi am scăpat. O pot face din nou, fără probleme”.

Foto: allday.com/Huffington Post

Deşi a renunţat pentru o vreme la alcool, Stiles a revenit la vechile obiceiuri, continunând, totodată, să-şi terorizeze familia. Cu timpul, soţia sa, Mary, nu a mai putut suporta agresivitatea bărbatului şi a încercat, prin toate mijloacele, să pună capăt mariajului lor.

În noaptea de 29 noiembrie 1992, casa familiei a fost spartă de un bărbat înarmat, identificat apoi ca fiind unul dintre vecini, Chris Waynt. Ulterior, s-a aflat că acesta a fost plătit de Mary şi fiul ei vitreg, Herry Newman, pentru a-l ucide pe Grady Stiles. Waynt şi-a îndeplinit misiunea, însă, după aceea, a fost prins şi arestat. El a fost condamnat la 27 de ani de închisoare, Mary Stiles a fost obligată să ispăşească 12 ani în spatele gratiilor, iar Newman a primit pedeapsa de a-şi petrece tot restul vieţii în temniţă.

Foto: allday.com/cafemom,mylifeofcrime

Între timp, Băiatul-homar a devenit subiectul mai multor opere cinematografice. Acum, fiul şi fiica sa sunt doar temporar implicaţi în activităţi legate de circ, însă au rămas în atenţia publică datorită apariţiilor lor pe micul ecran.

Sursa: allday.com

Vă mai recomandăm şi: Un oraş german, primul din lume, INTERZICE paharele de cafea de unică folosinţă. VIDEO

                                    Cele mai VULNERABILE regiuni de pe Glob, prezentate în premieră în două HĂRŢI. S-a muncit 14 ani la ele – FOTO

                                  Moodbox, boxa inteligentă care rulează muzică în funcţie de dispoziţia utilizatorului – VIDEO                     

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase