Home » Istorie » 5 cazuri în care istoria a fost mai brutală decât serialul ”Game of Thrones” – FOTO

5 cazuri în care istoria a fost mai brutală decât serialul ”Game of Thrones” – FOTO

Publicat: 30.04.2016
Seria cinematografică a fost filmată în mai multe locaţii din Croaţia, Islanda, Maroc, Malta, Scoţia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Există voci care susţin că serialul Game of Thrones nu ar mai trebui difuzat, pentru că este foarte violent. Conform altor păreri, seria de episoade inspirată din cărţile lui George R.R. Martin nu este atât de sângeroasă, deoarece pe micile ecrane au rulat până acum producţii cinematografice care ar putea avea un impact emoţional mult mai puternic asupra telespectatorilor. Printre exemplele date de cei din urmă se numără: ,,Hannibal”, ,,American Horror Story”, ,,The Walking Dead”, ,,Vikings” sau ,,The Following”. 

Noi vă propunem o comparaţie a unor cazuri din Game of Thrones cu cele din episoadele istorice din care ele au fost inspirate şi vă spunem că cele care s-au petrecut în realitate au fost mult mai violente decât cele fictive. Iată care sunt cinci dintre acestea: 

Nunta roşie

Ce s-a întâmplat în Game of Thrones: în acestă scenă, un sfert din cele mai cunoscute personaje din serial sunt măcelărite în timpul ospăţului organizat cu ocazia căsătoriei lui Edmure Tully şi Roslin Frey. În timpul masacrului sunt ucişi, printre alţii, regele Robb Stark, regina Talisa (soţia sa) şi Lady Catelyn (mama sa).

Nunta Roşie (Foto: melty.com)

Ce s-a întâmplat în realitate: în 1440, tutorii regelui Scoţiei, James al II-lea, în vârstă de numai 10 ani, l-au invitat pe William Douglas, şeful unuia dintre cele mai puternice clanuri scoţiene, şi pe fratele său, David, la o petrecere, la castel. William avea la acea vreme 16 ani, iar fratele său 14 ani. În timpul ospăţului, gărzile regelui au aşezat pe masă un cap de bou, semn că urma să aibă loc un masacru. James nu a fost ucis, pentru că a implorat milă, însă cei invitaţi nu au făcut acest lucru şi au fost decapitaţi. 

Casa Lannister versus Casa Stark

Ce s-a întâmplat în Game of Thrones: relaţia dintre cele două case nu a fost una tocmai prietenoasă. Pe parcursul serialului, am avut parte de războaie, trădări, căsătorii infantile şi decapitări, de la început până la sfârşit. Practic, bătălia nu s-a încheiat niciodată. 

Membrii casei Stark (Foto:asoiafblog.wordpress.com)

Ce s-a întâmplat în realitate: în Anglia, între anii 1455 şi 1487, casele Lancaster şi York luptau pentru tron, în aşa-numitul ,,Război al Rozelor”. În cadrul celei mai sângeroase bătălii, desfăşurată la Wakefield, în comitatul Yorkshire, aproape toţi reprezentanţii casei de York aflaţi pe câmpul de luptă au fost ucişi, inclusiv liderul lor, regele Richard al III-lea.  Monarhul englez a avut o soartă similară cu cea a lui Ned Stark, din serialul Game of Thrones, numai că el nu a fost decapitat în timpul unei execuţii. În schimb, după ce a murit, lui Richard i-a fost retezat capul şi înfipt într-o ţepuşă amplasată într-una dintre porţile care străjuiau oraşul York. 

Joffrey Baratheon

Ce s-a întâmplat în Game of Thrones: născut dintr-o relaţie incestuoasă, regele Joffrey a fost, fără îndoială, unul dintre cele mai violente personaje din acest serial. Printre acţiunile sale mai puţin ,,ortodoxe” se numără faptul că a ucis o prostituată cu o arbaletă, de la foarte mică distanţă şi a dat ordin ca tatăl logodnicei sale să fie decapitat chiar în faţa ei. 

Joffrey Baratheon (Foto:houseofgeekery.com)

Ce s-a întâmplat în realitate: prinţul Edward de Lancaster (1453-1471), moştenitorul tronului Angliei, este considerat de mulţi a fi mult mai violent decât Joffrey. Se spunea despre el că atunci când a atins vârsta de 13 ani avea deja ca ,,pasiuni” decapitările şi războaiele şi îi plăcea să îşi atace prietenii cu sabia sau cu lancea, doar pentru a se amuza. 

Zidul

Ce s-a întâmplat în Game of Thrones: cu o lungime de aproximativ 500 de kilometri, o înălţime de aproape 200 de metri, zidul masiv, construit din gheaţă, a fost construit pentru a apăra cele 7 Regate de The White Walkers. 

Zidul (Foto:newmediarockstars.com)

Ce s-a întâmplat în realitate: în anul 122, împăratul roman Hadrian a construit în nordul insulei Marii Britanii un zid cu o lungime de circa 130 de kilometri, pentru a ţine departe triburile picţilor. Au existat mai multe asalturi ale acestora asupra zidului, însă de departe cel mai important este ,,Marea Conspiraţie” din anul 367 d.Hr. Atunci, o parte dintre soldaţii care păzeau graniţa de nord a regiunii Britannia au permis ,,barbarilor” să intre pe teritoriul roman. Odată ajunşi aici, au distrus tot ce le-a ieşit în cale, au violat fete şi femei şi i-au ucis pe cei neputincioşi. 

Războiul celor 5 regi

Ce s-a întâmplat în Game of Thrones: după moartea lui Robert Baratheon, a început lupta pentru tronul din Westeros. Cinci candidaţi s-au luptat atunci până la ultimul om: Joffrey Baratheon, Stannis Baratheon, Renley Baratheon, Robb Stark şi Balon Greyjoy. 

Joffrey Baratheon, Robb Stark, Stannis Baratheon, Renley şi Balon Greyjoy (Foto:youtube.com)

Ce s-a întâmplat în realitate: între anii 1337 şi 1453, Europa Occidentală a fost martora aşa-numitului ,,Război de 100 de ani”. Pe parcursul acestor 116 ani, pretendenţii englezi şi cei francezi la tronul Franţei au purtat zeci de lupte, atât pe mare, cât şi pe uscat. Unul dintre cele mai cunoscute episoade din timpul acestei perioade tulburi este arderea pe rug a Ioanei d’Arc, în anul 1431. 

Sursa: buzzfeed.com

Vă mai recomandăm şi: O nouă descoperire uluieşte cercetătorii. Un sit al vikingilor din Canada rescrie istoria pe care o ştim – FOTO+VIDEO

                                           5 dintre cei mai cunoscuţi monarhi incestuoşi din istorie. Cine a fost Carlos al II-lea, supranumit ”Cel Vrăjit” – FOTO

                                        5 încercări celebre de seducţie eşuate din mitologia greacă. Ce a păţit frumoasa Demetra – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase