Home » Istorie » 5 dintre cele mai înfricoşătoare experimente realizate vreodată. Planul CIA de a spăla creierele

5 dintre cele mai înfricoşătoare experimente realizate vreodată. Planul CIA de a spăla creierele

Publicat: 04.06.2016
În cadrul unuia dintre experimente s-a demonstrat faptul că animalele pot ''învia''.
Încă de la apariţia, în anul 1818, a romanului ,,Frankestein” a lui Mary Shelley, au apărut numeroase poveşti şi legende în care apar oameni de ştiinţă realizând experimente macabre. Bineînţeles, realitatea este întotdeauna mai înfricoşătoare, de unde şi expresia ,,viaţa bate filmul”.

Iată câteva exemple în acest sens:

Pământul va fi înghiţit de o gaură neagră

 
Încă de când fizicienii au pus în funcţiune Large Hadron Collider (LHC), au existat voci care susţineau că omenirea se apropie de sfârşit. Vreme de câţiva ani, au circulat zvonuri conform cărora acceleratorul de particule ar putea produce găuri negre de mici dimensiuni ce vor distruge Pământul. În anul 2008, un grup a depus un memoriu, prin care încerca să împiedice pornirea sistemului, deoarece coliziunile atomice care se vor produce în interiorul acestuia ar putea face ca Terra să explodeze. Oamenii de ştiinţă i-au asigurat atunci pe protestatari că şansele ca procesul pe care îl simulează să producă un accident de proporţii sunt practic zero.
 

Câinii-zombi

În anul 2005, o echipă de cercetători americani a omorât câţiva câini într-un experiment, înlocuindu-le sângele cu soluţii saline cu oxigen şi zaharuri. Trei ore mai târziu, savanţii le-au făcut câinilor transfuzii de sânge şi le-au administrat şocuri electrice. Animalele s-au trezit practic la viaţă, deşi unele dintre ele au rămas cu traumatisme severe pentru tot restul vieţii. Specialiştii susţineau că studiul lor va putea ajuta chirurgii să salveze pacienţii care pierd sânge foarte rapid în timpul operaţiilor.

 

Controlul minţii

În anii ’50 , CIA-ul a lansat un program top-secret denumit ,,MKULTRA”, cu scopul de a afla medicamentele şi tehnicile ce pot fi utilizate pentru controlul minţii umane. Pe parcursul următoarelor două decenii, agenţia a utilizat susbtanţe halucinogene, privarea de somn şi tehnici care presupun folosirea şocurilor electrice, într-un efort de a perfecţiona modul în care oamenii pot fi spălaţi pe creier. De exemplu, în cadrul unui experiment, agenţii americani au testat efectele LSD-ului asupra relaţiilor sociale, introducând droguri în barurile din New York şi San Francisco.

Infirmierele ucigaşe

Într-un experiment realizat în anul 1966, un cercetător, care s-a dat drept medic, a apelat la asistente reale aflate în tura de noapte a spitalului, cerându-le să administreze unui pacient de două ori doza maximă a unui medicament care nu primise încă aprobarea de a fi folosit.  Ceea ce nu ştiau asistentele era faptul că ,,medicamentul” fusese de fapt o pastilă cu zahăr, iar cel care le-a cerut ajutorul nu era sub nicio formă medic. 21 dintre cele 22 de asistente au răspuns la cererea doctorului fals, demonstrând astfel cât de mult ne poate fi influenţată judecata cei de la care primim instrucţiuni.

Bombele cu lilieci

În timpul celui de-Al Doilea Război mondial, Marina Americană a lucrat la un proiect care presupunea transformarea liliecilor în kamikaze ce puteau fi folosiţi împotriva japonezilor. Lytle Adams, un dentist din Pennsylvania a propus pentru prima dată această idee, în 1942, la Casa Albă, după ce a vizitat peşterile cu lilieci din Carlsbad, New Mexico. Militarii americani au capturat atunci câteva mii de lilieci mexicani fără coadă şi le-au montat dispozitive explozive pe spate, testând apoi capacitatea mamiferelor zburătoare de a se deplasa la o anumită ţintă pentru a o distruge. Proiectul a fost scos din uz în anul 1943, cel mai probabil pentru că guvernul SUA a făcut progrese privind fabricarea bombei atomice.

 
           
 
                                             Zgârie-norii fără geamuri. Locul care ar fi rezistat unui atac nuclear – FOTO+VIDEO
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase