Home » Istorie » Descoperirile ce pot rescrie istoria Angliei Romane

Descoperirile ce pot rescrie istoria Angliei Romane

Publicat: 02.10.2016
În prezent, Londra este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume.

Oamenii de ştiinţă au examinat de curând scheletele dintr-un vechi cimitir roman din oraş şi au ajuns la concluzia că, acum 2.000 de ani, Londra atrăgea numeroşi vizitatori chiar şi din China.

Conform studiului publicat în numărul din octombrie al publicaţiei Journal of Archaeological Science, populaţia din Anglia Romană sau Britannia a fost mult mai diversă decât am crede.

Cercetătării au analizat 22 schelete umane din secole II-IV d. Hr., folosind o metodă  similată celei utilizate în medicina legală sau antropologie. Şi au ajuns la concluzia că persoanele îngropate în acel cimitir nu au crescut în acel oraş antic.

Cinci dintre cei îngropaţi acolo se pare că veneau din Mediterana, patru din Africa, doi venind chiar din zona Asiei, cel mai probabil din China.

“Este prima dată de când studiem istoria Angliei Romane şi identificăm oameni ce vin din Asia,” a spus Rebecca Redfern, curator la Muzeul din Londra, pentru Radio BBC.

Acest lucru însemnă că a existat, pe teritorul Angliei de astăzi, un proces de asimilaţie şi o populaţie multi-etnică. De asemenea, acest lucru indică faptul că existau drumuri comericiale între vechiul Imperiul Roman şi Imperiul Chinez.

Cât de mulţi oameni din China au ajuns în Anglia Romană rămâne un mister.

Redfern a mai specificat pentru BBC că oraşul de atunci şi Londra de astăzi sunt foarte diferite. Pe atunci nu era tocmai un oraş ce merita vizitat şi este destul de dificil să fie descoperit motivul real al acestor călătorii.

Echipa de cercetare a analizat o serie de ipoteze pentru a înţelege de ce cineva din Imperiul Chinez ar călători tocmai în Anglia Romană.

Rebecca Redfern a spus că puteau face parte din mai multe categorii cum ar fi: militari, mercenari, negustori sau chiar slavi.

Sursa: History

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase