Home » Istorie » Descoperire INCREDIBILĂ în Egipt: 12 morminte de acum 3.500 de ani oferă detalii despre locuitorii din Noul Regat

Descoperire INCREDIBILĂ în Egipt: 12 morminte de acum 3.500 de ani oferă detalii despre locuitorii din Noul Regat

Publicat: 13.01.2017
Arheologii suedezi au descoperit 12 morminte în oraşul Aswan care datează de acum 3.500 de ani. Noul sit a fost descoperit în Gebel al-Silsila, necropolă care aparţine erei Noului Regat.

Mormintele datează de acum 3.500 de ani din timpul erei Noului Regat al străvechiului Egipt. Rămăşiţe ale oamenilor şi ale animalelor au fost descoperite în cimitirele din Gebel el-Silsila, la nord de oraşul Aswan. 

Experţii consideră că sit-ul a fost utilizat în timpul domniei faraonilor Tutmes al III-lea şi Amenhotep al II-lea. Unele cimitire erau utilizate pentru înhumarea animalelor şi conţineau una sau două camere cu sicrie din lut sau piatră.  În interiorul mormintelor au fost descoperite fosile ale oilor şi caprelor, precum şi unul al unui crocodil, notează Daily Mail 

Sursa: Facebook/Ministry of Antiquities

Expediţia cercetătorilor de la Universitatea Lund din Suedia a început în 2012, iar în 2015 au fost descoperite rămăşiţele unui templu antic din Gabal al-Silsila. 

În primă fază, datorită construcţiei elaborate, experţii au considerat că ar fi aparţinut unor persoane importante din societatea străveche. 

În urma primelor analize în morminte au fost descoperite schelete complete, precum şi scheletul cu urme de oase rupte sau malnutriţie.

Studiile viitoare vor dezvălui statutul social al celor înmormântaţi în aceste cimitire

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase