Home » Istorie » Sute de filmuleţe cu testele armelor nucleare ale americanilor au fost declasificate şi publicate

Sute de filmuleţe cu testele armelor nucleare ale americanilor au fost declasificate şi publicate

Publicat: 18.03.2017
Lawrence Livermore Natinal Laboratory din Statele Unite ale Americii a publicat 63 de videoclipuri declasificate care prezintă testarea bombelor nucleare.

Videoclipurile, publicate pe contul de Youtube al laboratorului fac parte dintr-o colecţie de 1.000 de filmuleţe realizate între 1945 şi 1962, de atunci fiind secretizate, relatează Atlas Obscura.

Primele videoclipuri reprezintă doar o parte din colecţia totală. Greg Spriggs, fizicianul din cadrul proiectului a declasificat 750 de filmuleţe. Numărul este mic în comparaţie cu cele  6.500 de filmuleţe descoperite dintre cele 10.000 realizate în timpul Războiului Rece. 

Scopul publicării este conservarea videoclipurilor, Spriggs a afirmat că imaginile ar putea fi utilizate pentru studii viitoare. 

Statele Unite ale Americii este singura ţară care a utilizat armele nucleare în timpul războiului. În 1945 peste 100.000 de oameni au murit în urma bombardamentelor de la Hiroshima şi Nagasaki. Sute de mii de oameni au murit în decursul anilor din cauza efectelor bomelor. 

Întreaga colecţie de videoclipuri poate fi urmărită aici.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase