Home » Istorie » A fost descoperită o adevărată comoară preistorică: cea mai mare urmă a unui dinozaur. ”Este un loc magic”

A fost descoperită o adevărată comoară preistorică: cea mai mare urmă a unui dinozaur. ”Este un loc magic”

Publicat: 30.03.2017
De-a lungul a 25 de kilometri pe coasta vestică a Australiei se află o adevărată comoară preistorică. Sute de amprente de acum 130 de milioane de ani au rămas impregnate în sol, cercetătorii reuşind să le studieze doar în timpul refluxului.

Printre nenumăratele urme de dinozauri a fost descoperită şi una dintre cele mai mari. Măsurând aproximativ 1,74 de metri lungime, urma ar putea aparţine unui sauropod gigant, conform Business Insider. 

,,Nu există nimic asemănător cu o astfel de mărime”, afirmă Steve Salisbury, paleontolog din cadrul Universităţii din Queensland

Credit: Salisbury et al, Journal of Vertebrate Paleontology

În zonă au fost descoperite şi urme de theropozii carnivori care umblau în două membre, urmele fiind similare cu cele din filmul ,,Jurassic Park.”  Urmele membrelor cu trei degete au o semnificaţie specială pentru zona în care au fost descoperite, legendele locale sugerează că urmele aparţin lui Marala sau ,,Omul Emu” care străbătea acele locuri dictând regulile după care ar trebui lumea să se comporte. 

Credit: The University of Queensland/Vimeo

,,Am descoperit cinci tipuri diferite de urme de dinozauri, aproximativ şase tipuri de urme aparţinând sauropodelor ierbivore cu gâtul lung, patru tipuri de urme aparţinând ornitopodelor şi alte şase tipuri de urme ale ankylosaurilor,” afirmă expertul. 

Credit: The University of Queensland/Vimeo

Având în vedere faptul că echipamentul nu poate fi lăsat la faţa locului atunci când are loc fluxul, cercetătorii au utilizat drone pentru a cartografia cu ajutorul fotografiilor digitale şi al scanărilor cu laser zona.

,,Este un loc magic, propriul Jurassic Parc al Autraliei,” a declarat cercetătorul. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase