Home » Istorie » Artefacte importante ale lumii ISLAMICE au fost recuperate de autorităţile egiptene. Sunt vechi de peste 800 de ani şi au o valoare inestimabilă

Artefacte importante ale lumii ISLAMICE au fost recuperate de autorităţile egiptene. Sunt vechi de peste 800 de ani şi au o valoare inestimabilă

Publicat: 03.04.2017
O uşă şi elemente decorative din lemn, furate din sanctuarul Sultanului Al-Kamel Al-Ayyubi din domul Al-Imam Al-Shafie, au fost recuperate.

Autorităţile au reuşit să recupereze aceste artefacte care au fost furate la începutul lunii martie, relatează Ahram Online.

Artefactele recuperate includ o uşă înaltă de 70 de centimetri şi mici obiecte decorative (imaginile de jos).

Credit: Ahram Online

Credit: Ahram Online

Al-Saeed Helmi, şeful Departamentului de Antichităţi Islamice şi Copte din cadrul Ministerului de Antichităţi, precizează că obiectele sunt în stare bună de conservare, iar tâlharii au fost prinşi.

Este a doua oară într-o lună când autorităţile egiptene au reuşit să recupereze artefactele furate. Primul caz a fost atunci când oficialii au recuperat şase lămpi furate de la moscheea Al-Refai.

Domul Al-Imam Al-Shafie este considerat unul dintre cele mai mari ale timpului său, fiind construit în 1211 în timpul erei Ayyubid. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

În Valea Regilor din Egipt a fost descoperit mormântul unei cântăreţe de acum 3.000 de ani

Arheologii spanioli au descoperit un mormânt vechi de 4000 de ani în Egipt. ”Descoperirea este unică”

Cercetătorii au descoperit de ce societăţile antice practicau sacrificii umane. Nu a fost vorba de onorarea zeilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase