Home » Istorie » Ţara care are de două ori mai multe piramide decât Egiptul, dar pe care n-o vizitează nimeni

Ţara care are de două ori mai multe piramide decât Egiptul, dar pe care n-o vizitează nimeni

Ţara care are de două ori mai multe piramide decât Egiptul, dar pe care n-o vizitează nimeni
Publicat: 06.08.2017
Piramidele Egiptului sunt punctul de atracţie în materie de turism în Orientul Mijlociu. Cea mai mare dintre ele, Piramida Khufu din Giza este singura dintre cele şapte minuni ale lumii antice care mai există. De alfel, numărul turiştilor care au vizitat Egiptul a atins recordul de 9.3 milioane în 2015. Cu toate acestea, există o ţară unde numărul piramidelor este mult mai mare, însă turiştii nu se înghesuie să o viziteze.

Peste 250 de piramide au fost ridicate în Sudan, la sud de Egipt, în perioada timpurie a statului egiptean antic. Asta înseamnă dublu faţă de numărul piramidelor înălţate în Egiptul Antic, scrie Gândul.

În ciuda bogăţiei turistice pe care o oferă, Ministerul de Externe al Guvernului britanic a sfătuit turiştii să ocolească regiunile Sudanuluim incluzând Darfur, Eritrea, regiunea Abyei, sudul Kordofan-ului, dar şi arii din nordul Kordofan-ului.

„Ambasada britanică nu mai are reprezentanţi naţionali în Sudan iar capacitatea ambasadei de a interveni în situaţii de criză ar putea fi limitată. Luaţi în calcul să călătoriţi în condiţii de siguranţă şi asiguraţi-vă că aveţi documentele de călătorie şi vizele în regulă, în caz că vă decideţi să vă scurtaţi şederea”, se arată în mesajul ambasadei.

Istoria recentă a Sudanului a fost marcată de război,  violenţă şi acte de terorism.

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase