Prima pagină Istorie

''Creatura'', misterioasa fantomă a adolescentului de la Casa Albă

Oana Bujor 10.08.2017 | ● Vizualizări: 3772
Sursa: Wikimedia Commons     + zoom
Galerie foto (1)

În vara anului 1911, servitorii din cadrul Casei Albe au început să observe prezenţa unei apariţii stranii. Butt, secretarul preşedintelui William Howard Taft, îi povestea surorii sale Clara în cadrul unei scrisori despre ''creatura'' care umbla pe holurile clădirii. Nici până în prezent specialiştii nu au putut descoperi o explicaţie plauzibilă a poveştii stranii.

Conform discuţiilor din acea perioadă ''creatura'' era mult mai des simţită decât văzută. Îngrijitorii casei în care se afla preşedintele William Howard Taft au afirmat că au simţit atingerea creaturii ca o apăsarea uşoară pe umăr. Butt afirma în cadrul scrisorii că i-a certat deseori pe servitori spunându-le că ''fantomele nu au simţul atingerii'', notează MentalFloss.

''Există o tradiţie îndelungată privind fantomele din cadrul Casei Albe,'' a declarat Evan Phifer, istoric din cadrul Societăţii Istorice a Casei Albe. ''Lincoln este una dintre cele mai populare fantome, la fel şi Andrew Jackson, un soldat britanic din perioada războiului din 1821,'' adaugă el. 

Dar creatura este unul dintre cele mai neobişnuite spirite ale Casei Albe, deoarece nimeni nu ştie exact ce este. ''Nu este un preşedinte, o primă doamnă. Este acest băiat necunoscut de 14-15 ani,'' a declarat Phifer. Mai multe persoane din cadrul Casei Albe au declarat că au simţit atingerea pe umăr , deşi erau singuri în cameră. Un singur angajat a declarat că a văzut fantoma, camerista primei doamne Helen Taft. Ea a afirmat că fantoma semăna cu un băiat tânăr cu păr deschis la culoare şi ochi albaştri şi trişti. În acea perioadă preşedintele se temea că povestea ar putea ajunge în presă, aşadar a interzis angajaţilor să discute în afara Casei Albe despre evenimente. Însă Butt a devenit fascinat de creatură şi a început să caute informaţii despre băiat. Însă din acel moment bărbatul nu a mai menţionat niciun cuvânt despre creatură în scrisorile către Clara. 

Istoricii din cadrul Casei Albe din prezent sunt la fel de intrigaţi de poveste precum era şi Butt. Singurul locuitor  tânăr al Casie Albe a fost Willie Lincoln, care a murit în al doilea an în care tatăl său se afla în biroul oval, posibil din cauza febrei tifoide. Dar Willie avea 11 ani atunci când a murit, mult mai tânăr decât era descrisă creatura. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI