Home » Istorie » Nan Madol, ”oraşul fantomă” în care localnicii nu pătrund pe timpul nopţii

Nan Madol, ”oraşul fantomă” în care localnicii nu pătrund pe timpul nopţii

Publicat: 20.11.2017
Nan Madol, ”oraşul fantomă” în care localnicii nu pătrund pe timpul nopţii
Denumit a opta minune a luminii de către primii exploratori europeni, oraşul nelocuit Nan Madol se află în apropierea insulei Pohnpei din Micronezia. Zona este izolată, astfel că, anterior, explorarea insulei era aproape imposibilă.

Arheologul Patrick Hunt afirmă că este intrigat de această insulă care este alcătuită din 97 de blocuri separate de canale înguste de apă. ”De ce ai construi un oraş în mijlocul oceanului. De ce aici, atât de departe de orice civilizaţie,” se întreabă specialistul. 

Conform TopBuzz, dr. Karen Bellinger afirma că structurile incredibile de pe insulă ar fi putut fi construite în secolul I sau II. ”Pe cât de uimitoare sunt imaginile cu această regiune observate din satelit, la nivelul solului însă totul devine cu adevărat impresionant. Sunt ziduri de 7,26 de metri înălţime şi 5 metri grosime,” afirmă ea. 

Conform cercetătorilor, localnicii din Pohnpei refuză să se ducă în apropierea ”oraşului fantomă” deoarece cred că este bântuit. Deşi unii localnici duc în zonă turiştii curioşi, expediţiile au loc doar pe parcursul zilei, doarece noaptea pot fi observate bule luminoase în jurul zonei. 

Având în vedere că pe insulă sunt îngropaţi şefii de trib care au trăit în trecut în zonă, localnicii au poreclit locul ”Oraşul Fantomelor” şi consideră că vor muri dacă vor rămâne noaptea acolo. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase