Home » Istorie » Un ”selfie” al căpitanului Scott şi al echipei sale, realizat după ce au ajuns la polul sud, va fi vândut – FOTO

Un ”selfie” al căpitanului Scott şi al echipei sale, realizat după ce au ajuns la polul sud, va fi vândut – FOTO

Publicat: 08.11.2017
O imagine realizată de echipa căpitanului Scott după ce au ajuns la Polul Sud ar putea fi vândută în cadrul unei licitaţii pentru suma de 1.500 de dolari. Căpitanul Robert Falcon Scott şi echipa sa formată din 4 membri au murit în timpul întoarcerii acestora către bază, fiind învinşi în cursa pentru Polul Sud de către o echipă norvegiană condusă de Roald Amundsen.

Imaginea cu cei 5 membri a fost realizată în ianuarie 1912 şi va fi vândută în cadrul unei licitaţii realizate de Sotheby în Londra. Mail Online notează că Cecilie Gasselholm, specialistă din cadrul Sotherby, a precizat că ”se vede pe faţa membrilor dezamăgirea. Roald Amundsen ajunsese deja la Polul Sud cu 34 de zile mai devreme”.

Sursa: Mail Online 

”Au văzut cortul şi biletul lăsat de Amundsen pentru ei. Probabil au fost foarte dezamăgiţi, Fotografia îi prezintă pe cei 5 membri ajunşi la Polul Sud în timp ce îşi făceau un selfie. Atunci când folosim termenul selfie, ne referim la faptul că aveau un declanşator automatic pentru cameră,” adaugă ea. 

Fotografia a fost evaluată la suma de 1.500 de dolari. Căpitanul Scott este cel care a finanţat expediţia din 1911 până în 1913. Întreaga sa echipă a decedat în timpul unei călătorii de 1.500 de kilometri către bază. Ofiţerul Edgar Evans a fost cel care a decedat primul, ucis de către o comoţie. Apoi degerăturile şi lipsa hranei a omorât şi restul echipei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase