Home » Istorie » Arca lui Noe s-ar putea afla pe vârful Muntelui Ararat, susţine un grup de exploratori

Arca lui Noe s-ar putea afla pe vârful Muntelui Ararat, susţine un grup de exploratori

Arca lui Noe s-ar putea afla pe vârful Muntelui Ararat, susţine un grup de exploratori
Publicat: 03.01.2018
Un grup de exploratori susţine că Arca lui Noe ar putea fi descoperită în scurt timp. În Biblie este scris faptul că arca s-a oprit pe Muntele Ararat din Turcia după 150 de zile. În 2010, un grup de exploratori a susţinut că a descoperit urme ale navei biblice pe munte. Dar cercetarea acestora a fost infirmată de mulţi experţi din cauza lipsei dovezilor.

În prezent, o echipă de exploratori din California crede că a descoperit dovezi ale navei pe Muntele Ararat, de această dată unii specialişti susţinând afirmaţiile. Conform Mail Online, peste 100 de cercetători din lume s-au întrunit în cadrul unui simpozion pentru a discuta despre descoperirea navei. 

”Scopul meu este să vizitez zona şi să descopăr indicii privind evenimentul catastrofal din trecut,” a declarat profesorul Raul Esperante din cadrul Geoscience Research Institute, finanţat de Biserica Adventistă. Pe site-ul acestora este prezentat faptul că datoria lor este să ”descopere şi să împărtăţească relaţia naturii cu Dumnezeu”. 

În 2010, un grup de exploratori din aceeaşi instituţie au declarat că au descoperit bucăţi de lemn amplasate sub forma unei nave cu o lungime de 4.000 de metri. Echipa a declarat că în urma datării cu carbon a lemnului au descoperit că are o vechime de 4.800 de ani, aceeaşi perioadă în care arca se afla pe ape. 

Nicholas Pucell, lector şi istoric din cadrul Universităţii Oxform s-a întrebat: ”dacă toată Eurasia s-a aflat sub ape, cum au evoluat societăţile complexe precum Egiptul sau Mesopotamia?”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase