Home » Istorie » VIDEO. Două epave ale unor corăbii extrem de rare au fost găsite în Marea Baltică

VIDEO. Două epave ale unor corăbii extrem de rare au fost găsite în Marea Baltică

Autor: Alexandru Voiculescu 02.07.2018
Arheologii de la Muzeul Naţional Maritim din Suedia au descoperit epavele navelor din secolele XIV, respectiv XVI, pe coasta Suediei.

Epava din secolul al XIV-lea are 23-25 de metri lungime şi o lăţime de şapte metri. Este construită şi are motivele specifice stilurilor Evului Mediu târziu, scrie The History Blog.

Se estimează că cealaltă epavă este din secolul al XVI-lea. Particularitatea acesteia este că LA bordul navei se găseşte o cantitate însemnată de fier, aceasta fiind o resursă populară în Suedia, în jurul căreia s-a construit economia ţării scandinave.

Nu vor fi ridicate de pe fundul mării, pentru că procedura ar pune sub risc integritatea şi aşa fragilă a epavelor. Vor fi însă recuperate anumite piese care vor fi expuse în muzee, aşadar vizitatorii vor putea vedea artefactele găsite pe fundul Mării Baltice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O nouă descoperire impresionantă pe epava unde acum 116 ani s-a găsit celebrul mecanism Antikythera. ,,Este neobişnuit să descoperi asta”

Uriaşa epavă a Titanicului este devorată, pe fundul oceanului, de o bacterie microscopică

O scrisoare recuperată de pe epava RMS Titanic a fost vândută cu o sumă record. Ce a făcut-o atât de valoroasă – FOTO

Epava submarinului HMS Narwhal a fost găsită accidental în Marea Nordului, după 77 de ani. La bordul ei s-a făcut o descoperire macabră