Home » Istorie » A fost emisă cea mai plauzibilă teorie cu privire la secretul alinierii aproape perfecte a Marii Piramide

A fost emisă cea mai plauzibilă teorie cu privire la secretul alinierii aproape perfecte a Marii Piramide

A fost emisă cea mai plauzibilă teorie cu privire la secretul alinierii aproape perfecte a Marii Piramide
Publicat: 23.02.2018
Nu este nicio îndoială că Marea Piramidă din Giza este o mare reuşită inginerească, chiar şi pentru lumea modernă. A fost aliniată, deşi nu perfect, pe nord-sud şi est-vest. Acum, Glen Dash, un inginer american a publicat o lucrare în Jornal of ancient Egyptian Arhitecture în care preciza că egiptenii s-au folosit de echinocţiul de toamnă pentru a trasa baza piramidei.

Acesta a realizat un experiment în Pomfret Connecticut pe 22 septembrie 2016 (ziua echinocţiului de toamnă), scrie Live Science.

A plasat o tijă pe o platformă de lemn şi a marcat locaţia umbrei tijei de-a lungul zilei.

„În ziua echinocţiului, cercetătorul va vedea că vârful umbrei se deplasează într-o linie dreaptă şi aproape perfectă est-vest”, a precizat Dash. Gradul de eroare este uşor în sensul invers acelor de ceasornic, similar cu cel întâlnit la Marea Piramidă, dar şi la Piramida lui Khafra şi Piramida Roşie.

Deşi experimentul a fost realizat în Connecticut, Statele Unite, tehnica ar fi funcţionat şi în Egipt, singura condiţie ar fi fost o zi însorită de echinocţiu, ceea ce se întâmpla des în nordul Africii.

Desigur, o dovadă concludentă nu există, dar aceasta este o teorie plauzibilă, care ar fi atras un popor antic prin eficienţa şi uşurinţa cu care putea fi aplicată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum au fost construite piramidele din Egipt? Cercetătorii au descifrat noi detalii

Cum au fost construite piramidele egiptene. Ipoteze controversate

Secretul construirii Marii Piramide din Giza a fost dezvăluit. Metoda ingenioasă utilizată de egipteni pentru transportarea blocurilor de 2 tone de la peste 800 de kilometri depărtare

Adevăratul Tron de Fier: Marea Piramidă din Egipt ascunde un tron secret care este realizat din materialul meteoriţilor metalici

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase