Prima pagină Istorie

A fost emisă cea mai plauzibilă teorie cu privire la secretul alinierii aproape perfecte a Marii Piramide

Alexandru Voiculescu 02.23.2018 | ● Vizualizări: 7450
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Nu este nicio îndoială că Marea Piramidă din Giza este o mare reuşită inginerească, chiar şi pentru lumea modernă. A fost aliniată, deşi nu perfect, pe nord-sud şi est-vest. Acum, Glen Dash, un inginer american a publicat o lucrare în Jornal of ancient Egyptian Arhitecture în care preciza că egiptenii s-au folosit de echinocţiul de toamnă pentru a trasa baza piramidei.

Acesta a realizat un experiment în Pomfret Connecticut pe 22 septembrie 2016 (ziua echinocţiului de toamnă), scrie Live Science.

A plasat o tijă pe o platformă de lemn şi a marcat locaţia umbrei tijei de-a lungul zilei.

„În ziua echinocţiului, cercetătorul va vedea că vârful umbrei se deplasează într-o linie dreaptă şi aproape perfectă est-vest”, a precizat Dash. Gradul de eroare este uşor în sensul invers acelor de ceasornic, similar cu cel întâlnit la Marea Piramidă, dar şi la Piramida lui Khafra şi Piramida Roşie.Deşi experimentul a fost realizat în Connecticut, Statele Unite, tehnica ar fi funcţionat şi în Egipt, singura condiţie ar fi fost o zi însorită de echinocţiu, ceea ce se întâmpla des în nordul Africii.

Desigur, o dovadă concludentă nu există, dar aceasta este o teorie plauzibilă, care ar fi atras un popor antic prin eficienţa şi uşurinţa cu care putea fi aplicată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum au fost construite piramidele din Egipt? Cercetătorii au descifrat noi detalii

Cum au fost construite piramidele egiptene. Ipoteze controversate

Secretul construirii Marii Piramide din Giza a fost dezvăluit. Metoda ingenioasă utilizată de egipteni pentru transportarea blocurilor de 2 tone de la peste 800 de kilometri depărtare

Adevăratul Tron de Fier: Marea Piramidă din Egipt ascunde un tron secret care este realizat din materialul meteoriţilor metalici

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI