Home » Istorie » FOTO. O adevărată capodoperă veche de 300 de ani a fost descoperită în China

FOTO. O adevărată capodoperă veche de 300 de ani a fost descoperită în China

Publicat: 24.03.2018
O capodoperă din dinastia Qing, numită ”Ten Auspicious Landscapes of Taishan”, sau „Zece peisaje frumoase ale Taishan-ului”, a fost descoperită într-o piaţă de antichităţi. Picturile pe pânză într-un sul au fost pictate de Qian Weicheng (1720 - 1772), un oficial, poet şi pictor pe timpul împăratului Qianlong (1736 - 1795).

Sulul are o lungime de 4,5 metri şi o înălţime de 33 de centimetri. Este divizat în 10 secţiuni, fiecare ilustrând un peisaj al Muntelui Tiantai. Fiecare peisaj este desenat la o anumită distanţă şi la un anumit unghi, ceea ce i-a permis lui Qian Weicheng să surprindă diversitatea muntelui, de la vârfuri, râuri, vegetaţie, lacuri şi peşteri, scrie The History Blog.

Qian Weicheng era „băiatul de aur” al acestei epoci de aur a Chinei.  În 1745, după ce a trecut examenele, a urcat rapid scara ierarhică a curţii imperiale. a fost vice-ministru al Muncii, al Justiţiei şi, aşa cum este uşor de intuit, ministru al Educaţiei.

Talentul şi standardele morale înalte l-au impresionat pe împărat, iar abilitatea de a scrie poezii şi de a picta au contribuit enorm în contextul unei ere a Imperiului Chinez în care aceste practici erau o parte esenţială a culturii.

Credit: The History Blog

Diabetul l-a făcut fragil şi a murit când avea 52 de ani după o călătorie lungă. Împăratul a resimţit pierderea omului favorit, dându-i titlul, post-mortem, de Wenmin („cultivat”), un titlu extrem de preţios.

Fiecare dintre cele zece picturi este acompaniată de o descriere a locului scrisă tot de Qian Weicheng. Descria priveliştea, prezentând elementele naturale, legende şi istoria în legătură cu acestea. Ultima astfel de descriere concluzionează cu semnătura.

O altă trăsătură remarcabilă este aceea că fiecare secţiune include şi un poem scris chiar de Împăratul Qianlong.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Originile cuvântului ”China” derivă din dinastia Qin. Iată 20 de aspecte mai puţin cunoscute despre Republica Populară Chineză

Împăratul Qin: omul care a făurit China

Descoperire FASCINANTĂ, făcută de un arheolog amator în Scoţia. Sunt câteva sute – FOTO

Cele mai vechi artefacte din fier descoperite vreodată sunt de origine extraterestră, anunţă arheologii britanici

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase