Home » Istorie » Toţi credeau că este doar un sicriu gol, de fapt în interiorul său se afla o mumie veche de 2.500 de ani

Toţi credeau că este doar un sicriu gol, de fapt în interiorul său se afla o mumie veche de 2.500 de ani

Toţi credeau că este doar un sicriu gol, de fapt în interiorul său se afla o mumie veche de 2.500 de ani
Publicat: 31.03.2018
Arheologii din cadrul Universităţii din Sydney au descoperit rămăşiţe ale unei mumii vechi de 2.500 de ani într-un sicriu aflat într-un depozit de aproximativ 150 de ani. În prezent, specialiştii utilizează tehnologiile moderne pentru a studia şi afla noi detalii despre civilizaţia străveche.

”Suntem în punctul în care vom începe un proiect detaliat pentru a investiga din punct de vedere ştiinţific aceste rămăşiţe,” a declarat principalul cercetător, dr. Jamie Fraser. 

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Mail Online notează că hieroglifele de pe sicriu dezvăluie faptul că a fost realizat pentru preotul Mer-Neith-it-es, însă uneori sicriul nu deţine chiar rămăşiţele persoanei pentru care a fost creat. ”Probabil că mumia este victima unui hoţ de morminte ce încerca să găsească bijuterii,” a declarat dr. Fraser.

Egiptologul Connie Lord din echipa de cercetare a adăugat că, ”puţin câte puţin, aceste excavări ne vor oferi mai multe detalii despre persoana din sicriu.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase