Home » Istorie » Evenimente la Palatul Suţu şi la Muzeul Nicolae Minovici din Capitală despre trauma comunismului în Albania

Evenimente la Palatul Suţu şi la Muzeul Nicolae Minovici din Capitală despre trauma comunismului în Albania

Evenimente la Palatul Suţu şi la Muzeul Nicolae Minovici din Capitală despre trauma comunismului în Albania
Publicat: 22.06.2018
Consecinţele comunismului şi prezentarea istoriei unei alte ţări din fostul bloc comunist care a avut de suferit, respectiv Albania, sunt subiectele unor evenimente care vor avea loc vineri, la Palatul Suţu şi Muzeul Nicolae Minovici din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, la Palatul Suţu va avea loc vineri, de la ora 16.00, vernisajul expoziţiei de fotografie „Drumul comunismului în Albania”. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 15 iulie, la parterul Palatului Suţu, relatează Mediafax.

Cu această ocazie, Muzeul Naţional Albanez al Securităţii „Casa frunzelor” va prezenta imagini din Albania anilor 1945 – 1991: „Istoria pe care Albania a experimentat-o timp de 45 de ani nu a fost foarte diferită de cea a României şi a altor ţări din blocul comunist, care, prin măsurile de represiune a individualităţii, a fost cauza a peste 100 de milioane de victime. Expoziţia este compusă din trei părţi: politica internă, politica externă şi rezistenţa anticomunistă din anii 1945 – 1991. Regimul comunist se baza pe doi piloni ideologici puternici: lupta de clasă şi dictatura proletariatului, pe care a fost construit şi justificat un sistem de violenţă şi reprezentare”.

Enver Hoxha a urmărit un stil de politică modelat după stalinism, precum şi cu elemente ale maoismului. Expoziţia include imagini ale rezistenţei anticomuniste de-a lungul anilor şi dărâmarea statuii lui Enver Hoxha pe 20 februarie 1991, marcând simbolic prăbuşirea regimului comunist.

Muzeul securităţii albaneze este şi subiectul conferinţei susţinute la Muzeul Nicolae Minovici, vineri, începând cu ora 18.00, de Etleva Demollari. Conferinţa va fi în limba engleză.

Tot vineri are loc la Muzeul Nicolae Minovici un concert susţinut de soprana de origine albaneză Arlinda Morava. Începând cu ora 19.00, Muzeul Municipiului Bucureşti invită iubitorii de muzică la concertul „Seară de vară”, susţinut de Arlinda Morava alături de Andreea Ştefănescu (vioară) şi Bucharest Ladies Cvintet.

Intrarea la toate aceste trei evenimente organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Municipiului Bucureşti, este gratuită, în limita locurilor disponibile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase