Home » Istorie » O publicaţie americană o prezintă pe Elena Ceauşescu ca fiind ”a doua cea mai puternică femeie din lume, dar şi cea mai detestată”

O publicaţie americană o prezintă pe Elena Ceauşescu ca fiind ”a doua cea mai puternică femeie din lume, dar şi cea mai detestată”

Publicat: 25.08.2018
Publicaţia americană Vintage News prezintă în cadrul unui articol portretul Elenei Ceauşescu (1916-1989). Jurnaliştii americani o descriu pe soţia fostului dictator ca fiind a doua cea mai puternică femeie de pe Pământ alături de Margaret Thatcher.

Conform articolului din publicaţia americană The VIntage News, Elena Ceauşescu nu era doar una dintre cele mai puternice femei din Europa, ci şi cea mai detestată. 

Alături de Nicolae Ceauşescu, femeia a dezvoltat propriul cult al personalităţii fiind considerată o persoană crudă, nu foarte isteaţă,  răzbunătoare şi mereu preocupată de aspectul său fizic. Publicaţia vobeşte şi despre momentul în care cuplul dictatorial a început să viziteze mai multe ţări, femeia fiind geloasă pe puterea şi frumuseţea altor soţii ale conducătorilot, precum Jiang Qing, soţia lui Mao Zedong sau Imelda Marcos. 

„Odată cu trecerea timpului ea (n.r Elena Ceauşescu) devine tot mai orgolioasă şi nu permite publicarea imaginilor cu profilul său. Imaginile care ajungeau la public erau deseori modificate. Elena era conştientă de nasul său mare şi de trăsăturile de >”, scriu jurnaliştii americani în articol. 

SursaŞ WIkiemdia Commons/Fototeca online a comunismului românesc/#E595/22.08.2018/ANIC, ISISP archival database, Nicolae Ceauşescu – Portraits, 8/1966)

Articolul abordează şi invidia soţiei dictatorului privind educaţia celorlalte soţii ale liderilor politici din străinătate. Elena Ceauşescu provenea dintr-o femilie de ţărani şi nu şi-a terminat liceul. „Chiar şi aşa, până la sfârşitul vieţii sale, femeia avea un doctorat în chimie şi era autoarea multor lucrări ştiinţifice. Însă adevărata poveste este că Elena a plătit mai mulţi cercetători să-i scrie doctoratul şi celelalte lucrări,” scriu jurnaliştii în articol. 

Pe 25 decembrie 1989, soţii Ceauşescu au fost judecaţi şi condamnaţi la moarte. Sentinţa a fost executată (prin împuşcare cu mitraliera) în incinta garnizoanei din Târgovişte, unde cei doi fuseseră aduşi pe 22 decembrie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase