Home » Istorie » O ”capsulă a timpului” veche de 100 de ani a fost descoperită în Marea Galbenă. Nava s-a scufundat în timpul Primului Război Sino-Japonez

O ”capsulă a timpului” veche de 100 de ani a fost descoperită în Marea Galbenă. Nava s-a scufundat în timpul Primului Război Sino-Japonez

O ”capsulă a timpului” veche de 100 de ani a fost descoperită în Marea Galbenă. Nava s-a scufundat în timpul Primului Război Sino-Japonez
Publicat: 02.10.2018
Scafandrii au descoperit epava unei nave de război chineze la un secol după ce aceasta a fost pierdută în Marea Galbenă. Căutările au fost demarate în urmă cu câţiva ani, însă în prezent au descoperit o „capsulă a timpului incredibilă” pe epavă.

Epava a fost identificată mulţumită unei plăci din lemn aurie ce avea inscripţia Jingyuan. Conform Mail Online, nava s-a scufundat în Marea Galbenă în timpul Primului Război Sino-Japonez, ce a avut loc între 1 august 1894 – 17 aprilie 1895. 

Specialiştii au reuşit să marcheze zona în care s-ar afla în urma analizării documentelor istorice şi a fotografiilor realizate de marinarii japonezi înainte de scufundare. Nava a fost construită într-un şantier naval din Germania, numit Vulkan, şi apoi a fost adăugată flotei chineze în 1880. 

Jingyuan a fost considerată de germani o navă de război, iar chinezii îl numeau crucişător, chiar dacă era dotată cu arme de calibru mare. Cercetarea condusă de Administraţia Naţională Culturală a Chinei arată că nava se afla la 12 metri adâncime. 

Conform scafandrilor, pe ea s-ar afla peste 500 relicve, inclusiv arme vechi, ceramică şi bunuri din piele. Nava s-a scufundat în urma unui conflict dintre Imperiul Qing al Chinei şi Imperiul Japoniei. „Este precum o capsulă a timpului ce a prins în interior istoria”, a declarat Jiang Bo, arheolog  din cadrul Centrul Naţional de Patrimoniu Cultural Subacvatic din China. 

Principala armă de pe navă este un tun Krupp de 20 de centimetri şi două arme Krupp de 15 centimetri. „Nici germanii nu aveau o navă cu atât de multă tehnologie de luptă”, a declarat Bo. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase